23948sdkhjf

Problemer i byggefirma tvinger moderselskab ud i rekonstruktion

Uventede udgifter på et halvt hundrede millioner vælter læsset

Den københavnske ejendomsudvikler Oskar Groups holdingselskab, Oskar Group A/S, går i rekonstruktion. Det meddeler selskabet onsdag morgen.

Det drastiske skridt tages, fordi holdingselskabet står i alvorlige likviditetsmæssige problemer på grund af kautioner, som bliver udløst, efter datterselskabet Oskar Byg A/S har fået ophævet en totalentreprisekontrakt på et stort udviklingsprojekt på Nørre Voldgade 15 i København.

Oskar Group A/S har samlet set kautioneret for garantiforpligtigelser op mod 50 mio. kr. for Oskar Byg, og det er disse, der nu bliver udløst efter problemer i forbindelse med et projekt på Nørre Voldgade, som blev annonceret i slutningen af august.

Det efterlader Oskar Group A/S i en presset og uholdbar likviditetssituation, hvor en rekonstruktion er eneste udvej, lyder det.

- Der er tale om en række meget uheldige og uforudsete økonomiske omstændigheder i forbindelse med Oskar Bygs projekt på Nørre Voldgade, som nu har resulteret i denne situation, forklarer Jesper Brinkmann, der er adm. direktør i Oskar Group, i en pressemeddelelse.

Datterselskaber ikke berørt

Rekonstruktionsprocessen omfatter udover Oskar Group A/S også koncernselskabet Ejendomsselskabet Hejrevej 5 ApS.

- Det er dog vigtigt at understrege, at vores mange spændende ejendomsudviklingsprojekter varetages af en række datterselskaber, som ikke er berørt af rekonstruktionen, og derfor fortsætter disse som hidtil, forklarer Jesper Brinkmann.

Oskar Group har efter beslutningen om rekonstruktion fire uger til at fremlægge en plan for selskabets fremtid, som skal vedtages af selskabets kreditorer.

- Fraset de problemer som den uventede udvikling med Oskar Byg har medført, er Oskar Group en sund og god virksomhed med dygtige og dedikerede medarbejdere, forsikrer Jesper Brinkmann og fortsætter:

- Vi har en meget stærk ejendomsportefølje med en mange spændende projekter, og derfor er vi fortrøstningsfulde i forhold til, at vores samarbejdspartnere kan se de samme perspektiver som os, og at vi vil være i stand til at finde en god løsning for alle parter, så vi også i fremtiden vil have et stærkt Oskar Group.

Oskar Group A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Bruttofortjeneste -1,4 -2,0
Resultat af primær drift 87,4 136,5
Resultat før skat -13,9 54,0
Årets resultat 18,8 39,8
Balancestatus 1.465,3 1.554,3
Egenkapital 231,9 168,2
Antal ansatte 19 10
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.376