23948sdkhjf

Nye opgaver Georg Berg A/S

Slagelse-entreprenøren har netop stukket spaden i jorden til Ringsted Campushal og Marbjerg Vandværk. Det er to opgaver til mere end 50 mio. kr.
Georg Berg A/S har inden for kort tid vundet to hovedentrepriser, som der – på begge projekter – netop har været første spadestik på.

Nordøst for Roskilde opføres det ca. 2.000 m² store Marbjerg Vandværk, mens der i Ringsted er tale om en ny 1.800 m² stor campus-hal.

- Netop sådanne projekter har vi god erfaring med ved opførelsen af flere idrætshaller gennem de seneste to år og tilsvarende for så vidt angår rensningsanlæg og vandværker. Vi blev rent faktisk nummer to ved licitationen på Marbjerg Vandværk. Men den kendsgerning, at den billigste entreprenør ikke kunne dokumentere erfaring med egenproduktion af beton, blev vi valgt som entreprenør, fortæller Arnold D. Johansen fra Georg Berg A/S.

Ringsted Campushal opføres for Ringsted Kommune og er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter med Grontmij og Marianne Levinsen som henholdsvis ingeniør og landskabsarkitekt. Byggeriet, der har et budget på 21,6 mio. kr., skal understøtte en række sportsaktiviteter i det omgivende landskab og kommer på den måde til at udgøre et vigtigt samlingspunkt for hele campus-området.

Det nye Marbjerg Vandværk, der opføres for Hovedstadens Forsyning med Krüger A/S som rådgiver, har et areal på ca. 2.000 m², som fordeler sig på 200 m² administrations- og mandskabsfaciliteter, 900 m² til vandbehandling og 900 m² til nye rentvandstanke. I dele af bygningen etableres kælder for rørføring.

Bygningen, der samlet ventes at løbe op i 28,6 mio. kr., udføres som et traditionelt betonbyggeri med præfabrikerede betonelementer i væg- og tagkonstruktion. Fundamenter, terrændæk og kælder udføres i in-situ beton, mens den kælderløse del af bygningen pælefunderes.

Udover selve bygningen skal der opføres 2 stk. skyllevandstanke samt 1 stk. slamtykner beholder. Alle tanke udføres i in-situ beton og med topkote i terræn. Skyllevandstankene sammenbygges med selve bygningen.

Entreprisen er en del af et større bygge- og anlægsarbejde, som tillige består af tre maskinentrepriser, en elentreprise samt flere bygherreleverancer. Som hovedentreprenør forestår Georg Berg den væsentlige logistik samt koordineringsarbejdet mellem alle entrepriser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078