23948sdkhjf

Pilotprojekt til Georg Berg A/S

Georg Berg A/S har udført virksomhedens første PCB sanering som pilotprojekt for Slagelse Kommune på Nørrevangs skolen.
Projektet, der netop er afsluttet, er udført på et mindre afgrænset bygningsområde. Formålet var at registrere praktiske erfaringer omkring omfang og tidsperspektiv for en samlet PCB sanering og ombygning af den nedlagte Nørrevangs skole til et kommunalt kontorkompleks for dele af Slagelse Kommunes administration.

Projektet er udført i samarbejde med Grontmij A/S som rådgivende ingeniør og er gennemført på blot syv uger.

Arbejdet omfatter i hovedtræk fjernelse af eksisterende PCB-holdige udvendige fuger ved vinduer og døre. Herefter udskiftes døre og vinduer, som på ny fuges udvendigt og indvendigt. Endvidere foretages der partiel udskiftning af gulve.

Opbygget ny viden
Opgaven har ikke voldt entreprenøren problemer i forhold til gældende lovkrav for udførsel af den slags opgaver - tværtimod. Entreprisen har medvirket til at få opbygget et erfaringsgrundlag og uddannelsesforløb af tømrersvende som udfører opgaven, ligesom det har været nødvendigt at anskaffe specialudstyr såsom beklædning og materiel til netop den slags opgaver.

- At entreprisen alt i alt har været en spændende opgave med nye udfordringer, som har medvirket til at udvide virksomhedens kompetenceområder til også at omfatte specialer som PCB sanering, herunder kendskab til sikkerhedskrav, håndtering af PCB-forurenede materialer, bortskaffelse af forurenede materialer og undgå spredning af PCB ved hjælp af særlige omhyggelige rengøringsmetoder etc., udtaler administrerende direktør, Christian Berg, og slutter:

- Vores erfaringer fra denne opgave forventer vi at kunne udnytte i fremtidige projekter af lignende karakter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.315