23948sdkhjf

Nyt storstilet hotel oven på Lyngby Storcenter rykker tættere på

Lyngby-Taarbæk Kommune har sendt et stort hotelprojekt i høring. De konkrete planer er at omdanne et 13 etager højt tårn til et nyt luksushotel 

I 2026 skal Lyngbys nye topmoderne hotel stå færdigt. 

Men før projektet kan skydes i gang, skal lokalpolitikerne i Lyngby Taarbæk Kommune først give grønt lys til det store projekt, når de inden for omkring fire uger får svar på den offentlige høring. Det skriver TV2 Kosmopol.

Det storstilede hotel skal have 200 værelser, to restauranter, en rooftop-bar og en offentligt tilgængelig tagterrasse med udsigt.

I dag er der allerede et højhus oven på shoppingcenteret, men med projektet ønsker Danske Shoppingcentre, der ejer Lyngby Storcenter og en række andre indkøbscentre, at omdanne det eksisterende tårn i en sådan grad, at det dårligt er til at kende.

Det er dog ikke alle, som er lige solgte på projektet. Tårnet ovenpå storcenteret rummer i dag et lidt mindre hotel, erhverv, men også billige lejeboliger på et sted mellem 30-40 kvm.

Det betyder, at flere borgere står til at miste deres bolig, hvis hotelprojektet skydes i gang; noget som har skabt utilfreds blandt de nuværende beboerne. 

De er imidlertid ikke ene om at være skeptiske. Kommunens arkitekturråd mener, at man bør genoverveje facadeløsningen i projektet.

Det skyldes, at Lyngby Storcenter er et eksempel på et vellykket indkøbscenter fra 1970’erne med ”kulturhistorisk og arkitektonisk kulturarv”.

Høringen løber frem til den 6. oktober.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078