23948sdkhjf

Tønder Kommune kæmper videre for havneudvidelser

Efter en snæver afgørelse i Natur- og Miljøklagenævnet om udvidelse af havnearealet på Rømø er Tønder Kommune parat til at gå videre med sagen.
Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse om udvidelse af Rømø Havn går Tønder Kommune imod, men kommunen går videre med sagen.

Afgørelsen betyder helt konkret, at et mindre areal ved Rømø Havn ikke umiddelbart kan anvendes til havneformål. Men borgmester Laurids Rudebeck har ikke til sinds at smide håndklædet i ringen.

- Jeg noterer mig, at der er tale om en 5-5 afgørelse, hvor formandens stemme bliver udslagsgivende til fordel for Danmarks Natur-fredningsforening og imod havnens og kommunens ønsker om nye arbejdspladser. Det er jo ikke ligefrem en entydig afgørelse, og derfor vil vi nu undersøge, hvilke muligheder vi har for at opnå et andet resultat. Vi fortsætter kampen for arbejdspladser, og det er mit håb, at vi kan gøre det i dialog med Danmarks Naturfredningsforening, siger borgmesteren.

Flere arbejdspladser
Havnen har brug for arealet til en oplagsplads i forbindelse med nye off shore-aktiviteter, som kan tilføre kommunen flere arbejdspladser. Men Danmarks Naturfredningsforening har protesteret og mener, at arealet, der har været ejet af havnen siden 1964, er beskyttet naturområde.

Det er kommunen uenig i og har med en lokalplan søgt at skabe mulighed for de nye aktiviteter.

- Vi har hårdt brug for udvikling og arbejdspladser. Det er vi meget optaget af, og vi ønsker at gribe de chancer, der kommer. Her står vi med en oplagt mulighed, men uden oplagspladsen kan vi godt vinke farvel til arbejdspladserne, siger borgmesteren og tilføjer, at der er tale om et meget begrænset indgreb i naturen.

Klagenævnets afgørelse kan ikke indbringes for en anden administrativ myndighed, men Laurids Rudebeck peger på, at der sandsynligvis vil være mulighed for at indlede en dispensationssag i forhold til naturbeskyttelsesloven.

- Det får vi nu undersøgt, og så tager vi de skridt, der er nødvendige, siger borgmesteren.

Fakta om sagen:
Efter en høring har Tønder Kommune i marts i år vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for at udvide havnearealet mod nord til oplagsplads for opbevaring og udskibning af bl.a. komponenter til havvindmølleparker.

Danmarks Naturfredningsforening har klaget og fremført, at ændringer af området kræver dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Det mener kommunen ikke og for at imødekomme DN har kommunen reduceret arealet i forhold til det oprindelige.

Natur- og Miljøklagenævnet, der består af 10 medlemmer, har med stemmetallet 5-5 bestemt, at tilstandsændringer på arealet kræver dispensation. Ved stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende, og da formanden stemte for krav om dispensation, går afgørelsen kommunen imod.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078