23948sdkhjf

Næsten 45 år efter indflytning: NCC erstatter blå facader med træ

Sidste halvdel af de 178 boliger bliver renoveret i løbet af det næste års tid

Det sidste halvandet års tid har NCC’s folk været i gang med at udskifte træbeklædning og efterisolere facaderne på de mange boliger i Torpgården i Herfølge. Nu er entreprenørkæmpen halvvejs. Sidste bolig er ved at blive afleveret i Vestertorp, mens holdet fortsætter arbejdet i Østertorp og Nørretorp.

I alt skal der renoveres 178 boliger for Torpgården og Køge almennyttige Boligselskab – DAB. De mange boliger er fordelt på 38 blokke med et- og to-plans-boliger, som er opført i slutningen af 1970’erne – den første indflytning fandt sted i maj 1979."

- Det er en interessant opgave, i og med at vi har de her klynger af huse, som vi skal færdes rundt mellem på stier, fortæller Bob Borella, senior projektchef i NCC’s renoveringsenhed i NCC Building Danmark, i en pressemeddelelse.

NCC vandt opgaven sidst i 2021. Dengang var værdien oplyst til 77 mio. kr.

Renoveringen af Torpegården er del af en helhedsplan. Arbejdet indebærer udskiftning af træbeklædning på facaderne og efterisolering af facaderne. Der kommer nye tage på boligerne samt afdelingens skure, og alle vinduer og døre udskiftes.

- Det er utroligt spændende at se afdelingen gå fra malede facader i blå nuancer over helt tildækkede huse med stilladser – til at se det endelige resultat med nye tegltage, sorte vinduer og en ny facade med det rå træ. Det giver et helt nyt liv til afdelingen og klæder Torpgården rigtigt flot, siger Mads Fisker, projektleder fra DAB, i en pressemeddelelse.

Der etableres også ny belysning i hele området.

Udfordrende logistisk opgave

Inde røres der næsten ikke ved boligerne, og derfor bliver beboerne i deres boliger gennem hele renoveringsprocessen.

Fordi der ikke er meget plads tæt ved husene, er det også en udfordrende logistisk opgave. Til beboerne er der stillet små mobile containere op, som de kan opbevare ting fra deres skure i, mens de renoveres.

Fra håndværkernes side er der også stort fokus på struktur og ryddelighed. Det kommer både områdets beboere og renoveringsteamet til gode.

- Vi skal sørge for, at rammerne er i orden, så vi har nogle tydeligt afskærmede områder til materialer og arbejdsområder. Her kan beboerne ikke komme ind – alle andre steder skal der ikke ligge materialer uden for arbejdstid, siger Bob Borella og tilføjer:

- Når vi går i gang med facaderne, er der håndværkere, der arbejder på huset, men når de går hjem ved fyraften, så bliver værktøj og materialer pakket væk. Vi har fået skabt nogle mobile arbejdsstationer på trækvogne, så vi på en nem måde kan bringe værktøj og materialer til og fra de steder, hvor vi arbejder.

Den sidste bolig forventes afleveret planmæssigt i oktober 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094