23948sdkhjf

Dansk gren af skandinavisk arkitektfirma får ny topchef

Link Arkitektur udnævner ny adm. direktør og etablerer samtidig en samlet direktion

Kristina Jordt Adsersen bliver ny adm. direktør for Link Arkitektur Danmark.

- Efter fem år i Link som segmentchef for bolig og markedsdirektør, er jeg klar til at træde ind i direktørrollen og påtage mig ansvaret for denne fagligt stærke tegnestue, siger den nye leder af virksomhedens danske direktion i en pressemeddelelse.

Link Arkitektur Danmark er en del af en skandinavisk arkitektvirksomhed med 15 kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Herhjemme har firmaet kontorer i Aarhus og København og cirka 80 ansatte. Kristina Jordt Adsersen har til hensigt at udnytte det skandinaviske netværk i endnu højere grad, lyder ambitionen:

- Dette potentiale skal vi her i Danmark blive endnu bedre til at udnytte kommercielt, samtidig med at vi forsat skal skærpe vores arkitektoniske profil, siger hun.

Kristina Jordt Adsersen har været ved Link Arkitektur siden efteråret 2018. Før det var hun blandt andet 12 år hos Mutopia Architects, hvor hun var medstifter og direktør.

Trepersoners direktion

Tegnestuen foretager også ændringer i, hvordan topledelsen er organiseret. Kristina Jordt Adsersen træder ind som leder af en trepersoners direktion, der udover hende består af Lars Kirkegaard som COO samt Per Henrik Lindrup som CFO.

Direktionstrioen skal fortsætte arbejdet med "en række væsentlige områder, herunder bæredygtighed samt sundheds- og boligbyggerier, som står højt på virksomhedens prioriteringsliste".

Samtidig skal de håndtere udfordringerne på et marked præget af opbremsning og usikkerhed, som havde en negativ indvirkning på resultatet, der blev offentliggjort tidligere på året. Årsrapporten for 2022 viste således et underskud på 1,49 mio. kr.

- Vi er naturligvis ikke tilfredse med at skulle notere et underskud på driften. Og det skyldes ikke kun de investeringer, vi har foretaget. Underskuddet kan også tilskrives opgaver, der som følge af den nye økonomiske virkelighed stoppede, blandt andet nogle rammeaftaler, hvor det var svært at få enderne til at nå sammen i forhold til de budgetter, der var blevet lagt, da aftalerne blev indgået, forklarede adm. direktør Kirsten Anker Sørensen i maj til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Stop efter sygdom

Ledelsesskiftet sker som følge af, at den nuværende adm. direktør, Kirsten Anker Sørensen, har anmodet om at blive afløst efter en længere periode med sygefravær. I stedet vil hun påtage sig en nyoprettet rolle som strategisk forretningsudvikler hos moderselskabet Multiconsult.

- Efter et hårdt år, der har været præget af et længere sygefravær, er jeg nu tilbage i fulde omdrejninger – men også med en fast beslutning om, at mit arbejdsliv skal have en ny karakter efter otte år i direktørstolen for det helt nye Link Arkitetur i Danmark, siger Kirsten Anker Sørensen.

- Jeg er et udviklingsmenneske, og derfor glæder jeg mig til at indtage en ny rolle i virksomheden, tilføjer hun.

Link Arkitektur A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 54,9 53,7
Resultat af primær drift -1,3 0,1
Resultat før skat -1,5 0,1
Årets resultat -1,5 0,0
Balancestatus 33,6 44,9
Egenkapital 6,2 7,7
Antal ansatte 82 78
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141