23948sdkhjf

Hospital skal renoveres for trecifret millionbeløb

Regionsrådet har besluttet at investere et trecifret millionbeløb i en modernisering af Regionshospitalet Randers

832 mio. kr. 

Så mange penge har regionsrådet nikket til at investere i Regionshospitalet Randers over de kommende år. 

Her skal to eksisterende bygninger fjernes for at gøre plads til nyt byggeri. Det drejer sig om de bygninger, der i dag huser blandt andet Dialysen og Børn og Unge Dagklinik. Funktionerne her vil blive omplaceret. 

Forventningen er, at de første mursten kan pilles ned i begyndelsen af 2026.

Det nye byggeri skal huse nye operationsstuer, ny opvågning og intensiv, nye fødestuer og nyt afsnit for nyfødte.

En modernisering har længe stået højt på ønskelisten.

- Vi sætter meget stor pris på, at turen nu er kommet til Randers. Vi glæder os til at trykke på knappen og sætte gang i den proces, der skal bringe de nedslidte lokaler og utidssvarende funktioner, vi har i Randers, ind i nutiden, så vi kan tilbyde både borgere og personale et hospital i moderne rammer, siger lægefaglig direktør, Lone Winther Jensen, i en pressemeddelelse.

I de kommende måneder fortsætter projekteringen blandt andet med forberedelse af udbud, som forventes at køre fra forår til efterår 2024.

Oprindeligt har 'Etape 3c' også indeholdt etablering af et nyt sengeafsnit, som erstatter ældre firesengsstuer med én- og tosengsstuer. Det er imidlertid ikke en del af investeringsplanen. Forligspartierne vil dog sideløbende søge midler dertil fra regeringens sundhedsfond, lyder det. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11