23948sdkhjf

Medieboss bliver bestyrelsesformand hos ingeniør

Lisbeth Knudsen er udpeget som formand for Niras Gruppen A/S

I foråret gik den tidligere bestyrelsesformand Jens Maaløe bort. 

Siden har der være "en grundig proces" i Niras Alectia Fonden for at supplere bestyrelsen i Niras og sammensætte den rette fremtidige bestyrelse. 

Lisbeth Knudsen, der til daglig er strategidirektør hos Altinget og Mandag Morgen, er valgt som leder af bestyrelsen; en rolle hun i praksis har varetaget under og efter Jens Maaløes sygdom og bortgang.

Den nye bestyrelsesformand - eller bestyrelsesleder, som virksomheden selv kalder det - har været medlem af Niras’ bestyrelse siden 2018 og skal sikre "kontinuitet i bestyrelsesarbejdet" og desuden fortsætte med at bidrage med viden om blandt andet "samfundsforhold, digital udvikling og grøn omstilling", lyder det i en pressemeddelelse.

Lisbeth Knudsen er tidligere ansvarshavende chefredaktør ved Berlingske, tidligere koncernchef for Berlingske Media og tidligere nyhedsdirektør i DR og medlem af direktionen. Hun har desuden tidligere været formand for blandt andre Det Kongelige Teater.

I dag er hun formand for Arkitektfirmaet Rønnow, Leth og Gori, for Odense Symfoniorkester og formand for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Hun sidder desuden i bestyrelserne for Health Tech Hub, Kommunikationsmuseet Enigma og Illum Fonden.

Nyt medlem et valgt

Foruden udnævnelsen af Lisbeth Knudsen som ny bestyrelsesleder, har bestyrelsen fået et nyt medlem i skikkelse af Jens Harsaae. 

Han har erfaring med ledelse af rådgivningsvirksomheder via en karriere i Boston Consulting Group, hvor han både har haft internationalt forretningsansvar og varetaget rollen som managing director. 

Han arbejder i dag som selvstændig rådgiver og bestyrelsesleder for en række digitalt funderede selskaber som LanguageWire, IIH Nordic og Group Online – og har erfaring med internationalisering, vækst og med ledelse inden for videnservice.

Digital transformation og udvikling samt kommercialisering af digitale og data-baserede forretningsmodeller er videre områder, han forventes at bidrage med sin erfaring inden for. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094