23948sdkhjf

Kendt rådgiver i nyt opkøb

Den sjællandske afdeling af ingeniørvirksomheden Franck Miljø- og Geoteknik bliver fredag en del af Norconsult

Ingeniørvirksomheden Norconsult Danmark gennemførte fredag sit ottende opkøb siden 2017 - og det tredje i 2023.

Den norskejede rådgiver forstærker forretningen med købet af den sjællandske afdeling af den rådgivende ingeniørvirksomhed Franck Miljø- og Geoteknik.

Dermed styrker Norconsult sine ydelser inden for miljø- og geoteknisk rådgivning samt boreteknik, og en ny specialiseret afdeling er klar til at blive etableret i Smørum.

Det er adm. direktør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen, meget glad for.

- Dels får vi 17 nye kolleger, og det er glædeligt og tiltrængt, dels har Franck en bygning, der er indrettet til formålet, og bygget til laboratorieudstyr, borerigge og med plads til de maskiner og faciliteter, der skal til, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Vi ville gerne have købt virksomheden samlet, men den sjællandske afdeling var altså, hvad der var muligt. Samlet set er det fortsat ambitionen at vokse landsdækkende Adm. direktør Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult, om opkøbet af den sjællandske afdeling af Franck Miljø og Geoteknik

- Med 70 medarbejdere på dét område, bliver vi en af de stærkeste rådgivere på feltet, håber Thomas Bolding Rasmussen.

Af markanten opgaver inden for geoteknik og jordbundsundersøgelser, som Norconsult har været med på, er blandt andre Papirøen/Christiansholm, hvor rådgiveren stod for miljøundersøgelser af jord og grundvand samt forklassificering af de cirka 250.000 tons overskudsjord.

Også Hovedstadens Letbane har haft besøg af Norconsults teknikere: For CG Jensen har selskabet udført geoteknisk tilsyn på strækning E12 på Gladsaxe Ringvej mellem M3 og Hillerød Motorvejen.

Et travlt 2023

Med opkøbene tidligere i år af LB Consult, der er rådgivende ingeniører i Aarhus, Kolding og Grenå, og af Ingeniørværket, med kontorer i Esbjerg og Horsens, fik Norconsult Danmark, med nu ialt 570 medarbejdere, for alvor luft under vingerne i forhold til 'Jyllands-strategien'.

Et sted mellem 10 og 15 pct. af vores omsætning lige nu er relateret til pharma-området, som er i stærk vækst Thomas Bolding Rasmussen, adm. direktør, Norconsult Danmark

Nu gælder det så Sjælland, hvor Franck Miljø- og Geoteknik, ifølge Thomas Bolding, bliver et stærkt kort.

- Vi ville gerne have købt virksomheden samlet, men den sjællandske afdeling var altså, hvad der var muligt, i forhandlingerne med ejerkredsen i Horsens. Samlet set er det fortsat ambitionen at vokse landsdækkende, tilføjer han.

Den adm. direktør understreger, at seneste køb er en naturlig følge af tiltagene i 2022,
da Norconsult opkøbte Jord●Miljø A/S samt datterselskabet Jord●Teknik A/S.

Norconsult og Franck Miljø- og Geoteknik

Norconsult Danmark A/S beskæftiger efter overtagelsen af Franck Miljø- og Geoteknik 570 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. 

Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Ballerup, Kolding, Grenå, Esbjerg, Horsens og nu Smørum. Norconsult yder rådgivning til såvel byggeriet som industrien.

Norconsult koncernen har 6.000 ansatte fordelt på omkring 130 kontorer, hovedsageligt i Norge, Sverige, Danmark og Island. Virksomheden udfører hvert år opgaver for private og offentlige kunder inden for byggeri og ejendomme, transport, vedvarende energi, vand, industri, miljø, arkitektur og IT. Norconsult er ejet af medarbejderne.

Franck Miljø- og Geoteknik arbejder med geotekniske løsninger og jordboringer i Danmark. Afdelingen i Smørum, bestående af 17 medarbejdere, er nu blevet en del af Norconsult, som etablerer ny fælles afdeling for Miljø- og Geoteknik i Smørum, bestående af 70 medarbejdere.

Med en historik på over 50.000 sager og 100.000 boreprojekter bringer virksomheden erfaring og ekspertise med sig ind i Norconsult.

Kilde: Norconsult/Franck Miljø- og Geoteknik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14