23948sdkhjf

JKE Design finder vejen til vækst

Produktudvikling og markedsføring har vendt udviklingen på den nordjyske køkkenfabrik, som tilmed satte ny omsætningsrekord i april måned.
En kæmpemæssig kagemand var fredag den 24. maj det synlige bevis på den positive udvikling, som JKE Design oplever netop nu. Køkkenfabrikken fra Jerslev ved Brønderslev satte ny omsætningsrekord i april, og det skulle naturligvis fejres med en kage der – næppe helt tilfældigt – var hele 22 meter lang.

- Det er virkelig en god arbejdsplads, hvor en stor del af de ansatte har været her og bidraget til udviklingen i mange år. Det skaber stolthed og gør, at man tager ejerskab over sin arbejdsplads. Derfor er det også vigtigt at markere, når det går godt, og det har vi denne gang valgt at gøre med en kage på 22 meter for at markere omsætningsrekorden. Det er noget af en milepæl, der har krævet en stor indsats fra alle – ikke mindst forhandlerne, fortæller direktør Claus Barrett.

Kort vej fra idé til færdigt produkt
Claus Barrett overtog direktørstolen i marts i år, og som forholdsvist nytiltrådt direktør har han haft anledning til at betragte JKE Design lidt fra afstand. Han er ikke i tvivl om, hvad der er årsag til virksomhedens aktuelle succes:

- Mange agerer defensivt og fokuserer på omkostninger. Det gør vi i et vist omfang også, for det er nødvendigt, når branchen ikke omsætter på samme niveau som tidligere. Men alligevel er vi modige i kraft af, at vi forsøger at vise vejen ved at produktudvikle i det tempo, som vi gør, og føre et stort produktprogram. Min oplevelse er, at der hos JKE Design er relativt kort vej fra idé til færdigt produkt, og det er faktisk ret imponerende, så mange nyheder vi får ud. Det er en stor styrke og en væsentlig årsag til vores fremgang, siger direktøren.

Han fremhæver blandt andet fabrikkens store 2013-nyhed; køkkenkonceptet ”New Life”, hvor JKE Design har arbejdet på at gøre moderne teknologi til en ligeså naturlig del af køkkenet som i den øvrige del af hverdagen.

Vil udvikle de eksisterende markeder
Sideløbende med direktør-jobbet i JKE Design varetager Claus Barrett en tilsvarende stilling i Multiform, der ligesom JKE Design er en del af Ballingslöv-koncernen. I Multiform er det lykkedes at vende underskud til overskud ved at fokusere på samarbejdet med forhandlerne, og det bliver også omdrejningspunkt for de kommende års udvikling af JKE Design:

- Min ambition er helt klart, at vi skal udvikle os sammen med vores forhandlere. I både Multiform og andre kæder har jeg ved selvsyn oplevet effekten af at have et forhandlerled, som performer optimalt. Vi er kommet langt med den visuelle udvikling af vores brand. Nu handler det i højere grad om at stille skarpt på, hvordan vi kan udvikle den enkelte butik, siger Claus Barrett, som dermed også slår fast, at nye eksportmarkeder ikke er en del af strategien for de kommende år:

- Vi er af den overbevisning, at det på nuværende tidspunkt handler om at udvikle de eksisterende markeder. Kan vi få alle forhandlere til at sælge bare et enkelt køkken mere om ugen, vil vi være nået langt. Lykkes det, kan vi begynde at kigge på nye markeder, men her og nu har vi ikke konkrete planer. JKE er vokset voldsomt de seneste år. Nu handler det om at stabilisere vores forhandlerled, og det er vi godt på vej til. Vi risikerer at fjerne fokus fra den proces, hvis vi går ud på et nyt marked, fortsætter han.

En kage på 25 meter?
JKE Design har øget omsætningen betydeligt de sidste par år og forbedrede i 2012 bundlinjen fra et underskud på 5,7 mio. kr. til et væsentligt mindre underskud på 0,8 mio. kr. Virksomheden iværksatte henover vinteren en udbygning af fabrikken i Jerslev for at skabe plads til en ny produktion af skydelåger. Dette, sideløbende med vækst i salget af både JKE-løsninger og private label-konceptet XLNT Design, har skabt forventninger om yderligere vækst i år:

- Vores omsætningsrekord er et fingerpeg om, at vi bevæger os i den rigtige retning. Det er svært at se længere frem end til sommerferien, men umiddelbart tyder det ikke på, at det stopper her. Kigger man på omsætning i forhold til overskudsgrad, er vi selvfølgelig endnu ikke helt, hvor vi gerne vil være. Men vi er optimistiske og føler helt klart, at der er fremgang i markedet. Renterne har været lave i lang tid, bankerne tjener penge og er også begyndt at låne lidt ud igen. Vi stopper ikke her, og hvem ved… Måske er vi snart klar med en 25 meter lang kage, slutter Claus Barrett.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094