23948sdkhjf

Kingo Karlsen-nedrivning baner vejen for 110 boliger

Kontrakterne på nybyggeri og landskab i Schillers Parken i Nykøbing F. ventes klar i november

Nedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen A/S har netop indgået kontrakt med Boligselskabet Fjordparken. Firmaet skal stå for nedrivning og jordhåndtering i forbindelse med opførelsen af 110 almene boliger i det kommende boligkvarter Schillers Parken i Nykøbing Falster. 

Dermed er en startdato for byggeriet rykket nærmere, påpeger Anita Ulrik Sørensen, der er direktør for Boligselskabet Fjordparken:

- Med kontrakten om nedrivning og jordhåndtering er vi nået en vigtig milepæl i byggeprojektet. Jeg er virkelig glad for, at vi snart kan se aktivitet på byggegrunden ved Schillers Maskinfabrik, udtaler Anita Ulrik Sørensen i en pressemeddelelse.

Det samlede budget er på 233 mio. kr., og arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco er valgt til totalrådgiver på projektet, det almene administrationsselskab Boligkontoret Danmark er valgt til byggeforretningsfører, mens Friis Andersen er valgt til byggeledelse på udførelsen.

Boligselskabet Fjordparken købte byggegrunden til de 110 almene boliger for lidt over 14 mio. kr. tilbage i maj 2021. Netop prisen har tidligere været med til at forsinke de almene byggeplaner i området.

Lang vej endnu

Med 110 boliger er der tale om et stort alment byggeri, og undervejs er der en lang godkendelsesfase med forskellige myndigheder og en række kontrakter, der skal indgås, før boligerne kan stå klar.

- I november skulle vi gerne have kontrakten på nybyggeri og landskab klar, og så skal skema B godkendes af blandt andre kommunen, som det jo er procedure ved opførelsen af almene byggerier, siger Anita Ulrik Sørensen. Guldborgsund Kommune godkendte i sommeren 2021 det såkaldte skema A, der omhandler finansieringen af projektet.

Planen er, at bygeriet går i gang i februar næste år, når Kingo Karlsen begynder jordarbejdet. Derefter følger en cirka 18 måneders byggefase.

De 110 boliger kommer til at bestå af rækkehuse i et og to plan og tre boligblokke på tre en halv etage med lejligheder. På etageblokkene opsættes solceller i samme farve som tagbelægningen.

Private boliger

Planerne for hele området, Schillerkvarteret, blev lanceret i foråret 2020. En gruppe med erhvervsmanden Allan H. Schmidt, Boligselskabet Fjordparken og forskellige rådgivere havde sammen med Guldborgsund Kommune udviklet planerne for boligområdet, der over tid skal tælle 400 boliger.

Det nye boligområde kommer således også til rumme private boliger. De private boliger skal bygges efter Schillers Parken, men hvornår vides ikke pt.

Schiller-navnet stammer fra A. Schillers Maskinfabrik, som har været en del af områdets identitet i mange år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156