23948sdkhjf

MT Højgaard sælger udenlandsk selskab

Entreprenørkæmpen giver samtidig forventningen til årets omsætning et løft 

Som annonceret tidligere på året sælger entreprenørkoncernen MT Højgaard nu ud af sine internationale aktiviteter.

MT Højgaard Holding har således netop indgået en aftale om at sælge sin 60 pct. ejerandel i det portugisiske selskab Soc. de Empreitadas e Trabalhos Hidráulicos, S.A. (Seth), som udfører bygge- og anlægsaktiviteter.

Nettoprovenuet ventes at ligge omkring 55 mio. kr. Det er inklusive tilbagebetaling af driftslån og betaling for MT Højgaard Holdings ejerandel af Seth.

Seth har hovedsæde og aktiviteter i Portugal, men opererer primært i en række afrikanske lande. Køberen kommer fra det afrikanske kontinent og er den angolanske entreprenørkoncern Griner Engenharia, S.A. (Griner).

Flere salg og afviklinger

- Salget giver os mulighed for at skærpe fokus på vores velindtjenende danske bygge- og anlægsforretning og fastholde momentum i den strategiske proces for de internationale aktiviteter, siger koncernchef Henrik Mielke, MT Højgaard Holding, i en meddelelse til børsen.

Fra entreprenørkoncernen lyder det også, at nedskaleringen af aktiviteterne i MT Højgaard International, som blev fremhævet i sommer, fortsætter og kan omfatte yderligere frasalg og afvikling.

I 1. halvår 2023 indgik Seth med en ejerandel på 60 pct. i den danske entreprenørkoncerns regnskab med et resultat af joint ventures på -2 mio. kr.

Den regnskabsmæssige effekt af salget opgøres endeligt, når handlen er gennemført, og ventes at udgøre i niveauet -25 mio. kr. Tallet vil indgå i koncernregnskabet for 2023 som resultat efter skat i joint ventures.

Løfter forventningerne

Selve salget af Seth påvirker ikke MT Højgaard Holdings forventninger til 2023. 

Koncernen venter uændret et driftsresultat på 200-225 mio. kr. før særlige poster og eventuelle værdireguleringer.

Entreprenørkoncernen løfter imidlertid forventningerne til toplinjen. Den ventes således at nå niveauet 10 mia. kr. (tidligere: 9,0-9,5 mia. kr.). Det skyldes "solid vækst i den danske kerneforretning".

Salget er betinget af de angolanske konkurrencemyndigheders godkendelse, og det endelige salg forventes gennemført i 4. kvartal 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14