23948sdkhjf

NCC og Danfoss: Sådan kan byggeriet også reducere sit klimaaftryk

På en byggeplads i København kører nogle af bidragsyderne til lavere udledninger allerede rundt

Prestigeprojektet Kronløbsøen i Nordhavn i København er det første skridt i et nyt partnerskab mellem entreprenør- og teknologikæmperne NCC og Danfoss.

Står det til duoen, skal kravene til, hvor meget CO2 der må udledes i forbindelse med byggeri og byggeprocessen, nemlig skærpes. 

Med det nye partnerskab vil de sætte fokus på at nedbringe emissionerne fra byggeprocessen ved at tydeliggøre behovet for at stille klimakrav til byggeproces og transport, og ved at demonstrere teknologier, der kan bane vejen for lavere udledninger.

Og på byggepladsen i Københavns Nordhavn har de to allerede implementeret løsninger, der kan føre bygge- og anlægsbranchen i den retning. Blandt de konkrete tiltag er elektriske byggemaskiner og en gravemaskine med reduceret energiforbrug.

- Vi taler ofte om materialer og driften af bygninger, men der er også et kæmpe potentiale, hvis man kigger på byggeprocessen herunder de tunge maskiner og transporten, udtaler Rasmus Abildgaard, chef for Public Affairs i Danfoss, i en pressemeddelelse.

Danfoss har løsninger i form af energieffektiv teknologi, som kan bidrage til at reducere klimaaftrykket i byggeprocessen, herunder den førnævnte gravemaskine.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109