23948sdkhjf

Populær badeanstalts udvidelse ødelagt af vind og vand

Arbejdet med at udvide Den Permanente Badeanstalt i Risskov skulle have været færdigt til december. Nu ligger slutdatoen engang i 2024

Midt i december eller ganske kort tid før juleaften i år.

Da var det planen, at den populære vinterbadeklub i Risskov ved Aarhus kunne byde sine mere end 10.000 medlemmer velkomne i nyrenoverede, udvidede rammer.

Den plan er nu desværre udskudt, fortæller formand Bo Kræmer fra Vikingeklubben Jomsborg, for det blæsevejr med stormstyrke, der ramte hele landet fredag den 20. oktober, har ødelagt en del af byggeriet.

- Det havde vi ikke lige set komme, men sådan er det jo med vejret. Byggeriet var godt i gang, og alt skred planmæssigt fremad, men blæsten har ødelagt skelettet til den nye, nordlige vinge, mens vandet har ødelagt en masse isolering, hvor det er kommet ind i blandt andet klubhuset og saunaerne, siger Bo Kræmer til TV2 Østjylland.

Han var selv på stedet fredag aften og igen lørdag morgen, da vinden var ved at lægge sig. De fleste skader er kommet i løbet af natten.

- Jeg kunne ikke stille noget op, så jeg stod egentlig bare som tilskuer og håbede det bedste. Sådan er det, når man er oppe imod naturen. Man er magtesløs, siger Bo Kræmer.

Det er fortsat uvist, hvor meget det kommer til at betyde økonomisk, da det er noget, der skal afklares med forsikringsselskaberne for vinterbadeklubben og den entreprenør, der står for udvidelsesarbejdet.

- I sidste ende betyder det, at færdiggørelsen er udskudt med nogle måneder, fordi vi nu skal have ryddet op og genskabt alt det ødelagte. Det er virkelig ærgerligt.

Vinterbadeklubben Jomsborg blev grundlagt i 1933, og samme år åbnede Århus Søbad. I 1966 rasede en kraftig storm, der ødelagde store dele af badeanstalten, og man besluttede at fjerne de to vinger på hver side af anstalten.

Dem genetablerer man nu med udvidelsen. Den nordlige vinge bliver offentlig tilgængelig for alle året rundt, mens den sydlige er eksklusiv for klubbens medlemmer. Derudover kommer der nye toiletter og saunaer.

Det samlede projekt løber op i cirka 38 mio. kr., og med udvidelsen får foreningen mulighed for at øge antallet af medlemmer til på sigt omkring 15.000.

Der er altid venteliste til den populære forening, som alene i september i år bød velkommen til 1320 nye medlemmer. Vikingeklubben Jomsborg er Aarhus' største forening målt på antal medlemmer, og ifølge Bo Kræmer er den såmænd også verdens største vinterbadeklub. Pt. står cirka 900 på venteliste.

Det er anlægsfirmaet MT Højgaard med hovedsæde i Søborg, der har vundet opgaven med at lave udvidelsen. P+P Arkitekter er totalrådgiver.

Det var også MT Højgaard, som i 2019 stod bag en 20 mio. kr. dyr overhaling af badeanstalten med blandt andet nye pæle og dæk i vandet med facader af tropisk træ, nyt klubhus og diverse bade- og omklædningsfaciliteter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125