23948sdkhjf

Vælger ny rådgiver på kommende metrolinje

Metroselskabet har endnu en rådgiver om bord på en potentiel metrolinje

Cowi skal med landinspektørfirmaet LE34 som underrådgiver hjælpe Metroselskabet med rådgivningsopgaven på areal- og rettighedsområdet i forbindelse med forberedelserne af en mulig ny metrolinje, M5.

- Det er afgørende, at vi har rådgivere på areal- og rettighedsområdet, der kan hjælpe med at sikre projektets arealbehov og samtidig være i god proces og dialog med de naboer, som muligvis berøres, udtaler Mathias Mark Bornæs, enhedschef i Metroselskabet, i en pressemeddelelse.

- Cowi har vist god forståelse for kompleksiteten i opgaven, herunder hvordan man kan tænke bæredygtighed ind i projektet, tilføjer han.

Metrolinje M5

Den nye metrolinje M5 skal sikre metro til både eksisterende byområder samt til nye bydele samt bidrage byudvikling i de nye byområder på Kløverparken, Refshaleøen og Lynetteholm.

Linjen, der skal undersøges, består af 10 stationer fra København H via Islands Brygge, Amagerbrogade og Refshaleøen til Lynetteholm og Østerport samt et afgreningskammer til en eventuelt kommende Øresundsmetro. Derudover skal der udarbejdes en perspektivundersøgelse af muligheden for at lukke ringen mellem København H og Østerport med flere stationer.

Metroselskabet har et mål om at reducere klimabelastningen fra nye metrolinjer, inklusiv M5, med 50 pct. sammenlignet med tidligere linjer. Samtidig skal der højt fokus på kundeoplevelsen, metroens bidrag til byen samt arbejdet med sikkerhed og arbejdsmiljø både i anlæg og drift. Dette vil derfor være hovedudfordringer, som alle kommende rådgivere også skal bidrage til at finde løsninger på.

Kilde: Metroselskabet

Rådgivningsopgaven omfatter blandt andet planlægning og udførelse af ekspropriationer i forbindelse med en mulig etablering af M5. Hertil kommer dialog med lodsejere, naboer, udviklere og andre om metroprojektet.

Med den nye kontrakt er endnu en rådgiver om bord på M5-projektet.

Tidligere i år blev et konsortium bestående af Cowi og Arup valgt som rådgiver på miljøkonsekvensvurdering, ledningsomlægninger og anlægsprojektering.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109