23948sdkhjf

Kurator forventer flere krav mod konkursramt typehusfirma

Kravene mod husbyggeren Hansen Huse A/S er i underkanten af 10 mio. kr. en måned efter typehusfirmaets konkurs

Adskillige håndværkere, bygherrer og andre underleverandører til det konkursramte Hansen Huse A/S har anmeldt deres krav. 

Cirka 9,5 mio. kr. lyder kravene på her en måneds tid efter det Kolding-baserede typehusfirmas konkurs, skriver JydskeVestkysten med henvisning til seneste kreditorinformation.

Kurator, Jan Bruun Jørgensen, advokat ved Andersen Partners, forventer dog, at kravene i den kommende tid vil vokse yderligere:

- Ledelsen i Hansen Huse har tidligere over for mig opgjort den samlede gæld til omkring 16 mio. kr., så jeg vurderer, at der må være visse kreditorer, som endnu ikke har anmeldt deres krav. Uden at kunne gå i detaljer kan jeg også godt pege på visse forventelige kreditorer, som, jeg ved, endnu ikke har anmeldt deres krav, forklarer Jan Bruun Jørgensen, advokat ved Andersen Partners og kurator, til avisen.

Blandt kreditorerne, som ikke har tænkt sig at anmelde krav, er - som tidligere beskrevet - Bergs Fugeteknik ApS. Indehaver Søren Berg Petersen har fortalt om ubetalt fuge-arbejde for 226.000 kr., som han ikke har tænkt sig at søge betaling for på grund af Hansens Huses økonomiske tilstand.

Aktiver på 3,1 millioner

Aktiverne i Hansen Huse skulle aktuelt være i omegnen af 3,1 mio. kr. Et indestående på 2,3 mio. kr. i husbyggerens bank udgør hovedparten. Hertil kommer et mellemværende med ejerfirmaet, Hansen Gruppen ApS, på cirka 750.000 kr.

Hansen Huse kom under konkursbehandling ved Skifteretten i Kolding den 3. oktober 2023. Selskabets senest tilgængelige regnskab, der dækker 2021-22, viste et underskud på cirka 12 mio. kr. efter skat. Det åd egenkapitalen og lidt til, så den var negativ med 3,6 mio. kr.

Allerede i oktober sidste år meldte Hansen Huses ledelse ud, at man droppede længere tids arbejde med at opbygge en position på markedet for nybyggede typehuse til private. Allerede i foråret havde firmaets ledelse sat aktiviteterne på vågeblus med opsigelser.

"Vi står desværre i den situation, at vi ikke kan sætte noget i gang på nuværende tidspunkt, da vi er ved at få gjort status. Så snart status for Hansen Huse A/S foreligger, kan vi se, om det er muligt at fortsætte driften." skrev adm. direktør David A. Brandt Klug blandt andet i en mail om tiltagene.

Spørgsmål om fejl og mangler, betalinger og alt andet, husbyggerens kunder står med, måtte derfor stå ubesvaret.

Hansen Huse A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/212
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 4,8 13,3
Resultat af primær drift -13,3 2,0
Resultat før skat -14,2 1,6
Årets resultat -11,9 1,2
Balancestatus 68,5 85,1
Egenkapital -3,6 8,3
Antal ansatte 28 18
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189