23948sdkhjf

Nyt liv til 150 år gamle rammer

Ombygningen af historisk klædefabrik nær Helsingør til boliger og erhverv er i mål

Entreprenørfirmaet Bgb har i samarbejde med Deas Asset Management, Velliv og PensionDanmark ombygget Hellebæk Klædefabriks 150 år gamle rammer ved den nordligste Øresundskyst til 32 luksusboliger.

Som en del af projektet er der opført fem rækkehuse, Klædehusene, på området. Klædehusene er bygget udelukkende i træ.

- Det har været en udfordrende, men også lærerig opgave at genoplive den historiske fabriksbygning, og forvandle den til moderne boliger, siger projektchef og partner i Bgb, Jeppe Mulvad Jeppesen, i en pressemeddelelse.

- Og vi er især stolte af at kunne fortælle, at det er lykkedes at gennemføre projektet med den høje grad af bæredygtighed, så vi er nået i mål med ambitionen om en præcertificering til DGNB-Platin, som var bygherres ønske, fortsætter han med henvisning til, at Hellebæk Klædefabrik er er blevet præcertificeret til DGNB Platin og er præcertificeret til DGNB Hjerte.

Hver lejlighed har bevaret træk fra den oprindelige fabriksbygning, som høje rum og store vinduer. Lejlighederne er alle forskellige og mellem 64 og 193 kvm. De første beboere har taget deres lejligheder i brug, og de sidste boliger er netop blevet afleveret til bygherre.

Genanvendelse

Udover de enkelte lejligheder er der fælles facilietter som orangeri, fælleslokale, træningsrum, sauna og værksted.

I processen er der blandt andet genbrugt mursten i væksthuset og i dele af belægningen.

- Vi har fra starten i projektet fokuseret meget på genanvendelse af byggematerialer, og det er lykkedes at bygge væksthuset og lave belægninger i hele området med en kombination af genanvendte og nye byggematerialer, fortæller Jeppe Mulvad Jeppesen.

Werk Arkitekter har udviklet visioner og lokalplan sammen med Andel og BM Arkitekter. Werk arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Aaen Engineering har projekteret byggeriet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11