23948sdkhjf

Næste skridt mod vestjysk ferieø kræver politisk svar

Den første ansøgning om at etablere en 28.500 kvm stor ø lige ud for Ringkøbing var ikke nok. Kystdirektoratet kræver mere arbejde og politisk engagement

Lokalpolitikerne skal træde i karakter, hvis planerne om en kunstig ferieø og -by Raunonia ud for Ringkøbing skal realiseres.

Idémændene bag ferieprojektet har sendt en konkret ansøgning til Kystdirektoratet og modtaget svar tilbage. Og uden at give et endeligt afslag, betegnes det som ”vanskeligt” at få en tilladelse efter kystbeskyttelseslovens §16a til projektet, som omfatter en 28.500 kvm kunstig ø på fjorden ud for Ringkøbing.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern, som har fået aktindsigt i Kystdirektoratets svar.

Kommunen skal således på banen, hvis idémændene vil fortsætte med Raunonia-projektet, lyder det. Nærmeste matrikel-ejer skal nemlig give en samtykkeerklæring - og det er Ringkøbing-Skjern Kommune.

For at få gang i arbejde med en miljøvurdering af projektet, skal kommunen ifølge Kystdirektoratet også deltage "aktivt og tilkendegive sin vurdering af projektet."

- Min umiddelbare kommentar er, at hvis byrådet skal forholde sig til Raunonia i forbindelse med igangsættelsen af en miljøundersøgelse, så har vi brug for at se det konkrete projekt. Jeg har ikke set den ansøgning, som Kystdirektoratet har fået, men jeg antager, at den ikke er så detaljeret i forhold til, hvordan projektet skal se ud, og det vil byrådet have brug for, siger borgmester Hans Østergaard (V) til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Deler vandene

Raunonia-planerne omfatter en kunstig ø ud for rådhuset i Ringkøbing med plads til 250 feriehuse. Ifølge projektfolkenes beregninger skulle det kunne tiltrække 140.000 overnattende gæster årligt til Ringkøbing og øge turistomsætningen med 120 mio. kr.

Projektidéen begyndte i 2014 med den lokale arkitekt Bo Christensen som idémand. Projektet er understøttet af ErhvervsVækst Ringkøbing, en forening med 40 lokale virksomheder.

Modstandere af planerne arbejder via protestgruppen "Raunonia NEJ-TAK - Naturens Rige JA TAK" for at stoppe projektet, som i deres optik ”er for omfattende og vil have mange negative konsekvenser for byen, fjorden og borgerne.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.163