23948sdkhjf

Rådgivergigant går på børsen

Norconsult med knap 600 medarbejdere i Danmark bliver om tre dage introduceret på Oslo Børs

Snart ringer klokken på Oslo Børs for rådgivergiganten Norconsult.

Den norskejede koncern,  der tæller cirka 6.000 medarbejdere på verdensplan, og hvis danske afdeling har lidt under 600 medarbejdere, noteres således efter alt at dømme 10. november på hovedmarkedet på Oslo Stock Exchange, "under forudsætning af godkendelse af noteringsansøgningen og en vellykket gennemførelse af børsintroduktionen", som investeringsbanken Nordnet skriver.

Dermed kan man om tre dage - når aktierne i Norconsult forventeligt er optaget til notering - begynde at handle på Oslo Børs.

I januar 2023 gik den norske rådgivergigant, der omsætter for 7,5 mia. norske kr. (4,7 mia. kr., red.), første gang ud med meldingen om de nye børs-ambitioner.

- En børsnotering vil styrke vores position som Norges største, og en af Nordens førende virksomheder for ingeniører, arkitekter og byplanlæggere, sagde bestyrelsesformand Nils Morten Huseby ved den lejlighed til flere medier.

Han fremhævede, at en en notering på Oslo Børs vil give mulighed for i højere grad at vurdere strategiske muligheder, "der kræver finansiel fleksibilitet", som han udtrykte det.

Han blev dengang suppleret af adm. direktør Egil Hogna, der blandt andet sagde, at "investorerne får mulighed for at investere i en virksomhed, der trods hård konkurrence i markedet har leveret god vækst, solide marginer og et attraktivt udbytte i en årrække".

Norconsult Danmark med knap 600 medarbejdere har hovedparten af sine ydelser inden for byggeriet.

Bortset fra cirka 40 medarbejdere, der arbejder indenfor pharma-industrien, er resten byggeingeniører, arkitekter, geo- og miljøteknikere, der alle er beskæftiget med forskellige former for byggeri.

Læs meget mere på Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Rådgivergigant går på børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125