23948sdkhjf

Årets Bygning er den runde lanterne

Lanternen, det maritime center i Esbjerg, vinder prisen for en bygning, der i særlig grad har udmærket sig og som har evnet at inspirere bredt

Årets Byggeri 2023 hedder Lanternen - Maritimt Center i Esbjerg.

Med sine runde former, lækre træfacader og ikoniske placering har dette hus - der vandt prisen ved Building Awards torsdag aften - markeret sig som noget særligt i landskabet.

Juryen bag prisen Årets Byggeri - der hylder et hus, som sætter nye standarder - faldt for, at fællesskabet i den grad er sat i fokus.

Her er der både plads til vandsport, bådopbevaring, træning og sociale funktioner, hvilket har givet bygningen en central rolle i det maritime foreningsliv.

"Det åbne design, med store vinduespartier hele vejen rundt, har skabt en lys, tilgængelig og inkluderende bygning, der har begejstret os", lyder det blandt andet i juryens begrundelse.

Bag det bemærkelsesværdige Esbjerg-byggeri står tegnestuen Werk, den verdensberømte norske arkitektvirksomhed Snøhetta (kendt for blandt andet Operaen i Oslo) og OJ Rådgivende Ingeniører.

Et nyt ankerpunkt

Med Lanternen - Maritimt Center i Esbjerg har det skabt et nyt ankerpunkt for det maritime foreningsliv.

Rasmus Stougaard, der er partner hos Schønherr, er ganske begejstret:

- Det er en bygning, der virkelig kan mange ting. Den inviterer både folk indenfor, fordi den fremstår imødekommende, og samtidigt er det en bygning, der også fungerer udefra, siger han.

Byggeriets cirkulære åbne design inviterer de besøgende ind fra alle vinkler, giver nyt liv til ordet tilgængelighed og er i det hele taget en meget inkluderende bygning, lyder det videre fra juryen, der består af Lone Bendorff, adm. direktør i C.F. Møller Architects, Henrik Mielke, adm. direktør hos MT Højgaard, Line Røtting Dornan, adm. direktør i Kuben Byg A/S og Rasmus Stougaard, partner hos Schønherr A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094