23948sdkhjf

75 år gammel byggekoncern kollapser

Virksomheden kunne ikke reddes. 60 ansatte er blevet opsagt og fritstillet

Ulykkerne væltede ned over en af Nordjyllands store byggevirksomheder, som i sidste måned måtte give fortabt og indgive konkursbegæring.

Siden har kurator i konkursboet arbejdet intenst på at sælge virksomheden med dens 60 ansatte videre, så driften kunne fortsætte.

Nu må også han give fortabt.

Erling Jensen A/S på Mors står ikke til at redde, skriver Finans.

- Det er desværre ikke lykkedes at få et samlet salg til at hænge sammen. Alle medarbejdere er blevet opsagt og fritstillet. Nogle af entrepriserne bliver formentlig solgt enkeltvis, men det kunne ikke lade sig gøre indenfor de økonomiske rammer med et samlet salg, og derfor er det uklart, hvad der skal ske, siger advokat Henrik Steen Jensen, der er indsat som kurator i sagen.

Overlevelseskamp

Erling Jensen blev stiftet som et murerfirma i 1948 af Harald Jensen. Senere udviklede hans søn, Erling Jensen, murerfirmaet til et entreprenørselskab af samme navn.

I 2001 blev Johnny Røn direktør og hovedaktionær.

Sidste år røg byggekoncern imidlertid i uføre, da en kombination af stærkt stigende priser på byggematerialer, tabsgivende entrepriser og en tabt voldgiftssag udløste et underskud på lidt over 25 millioner kroner – og fik selskabets revisor til at rejse alvorlig tvivl om den fortsatte drift.

Erling Jensen A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste -20,2 13,6
Resultat af primær drift -29,5 5,2
Resultat før skat -32,3 4,7
Årets resultat -25,2 3,6
Balancestatus 79,0 89,9
Egenkapital -11,2 17,6
Antal ansatte 61 63
Kilde: CVR

Pengekassen var tom og gælden tung. Ejer og direktør Johnny Røn troede på overlevelseskampen til det sidste, men lagde heller ikke skjul på, at han og virksomheden balancerede på en knivsæg.

Og det endte altså i sidste ende galt.

Tocifret milliongæld

Kurator Henrik Steen Jensen bekræftede tilbage i oktober, at der var interesserede købere af konkursboet.

Nu står det imidlertid klart, at det ikke lykkedes at få en salgsproces i mål. Og at Erling Jensen A/S dermed endegyldigt ophører efter 75 års eksistens.

Byggevirksomheden havde op til konkursen gang i tre-fem større entrepriser, som nu alle står stille. Heriblandt et luksusbyggeri i Helsingør.

Erling Jensen A/S gik konkurs med en gæld på et tocifret millionbeløb.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125