23948sdkhjf

Gladsaxes syvende svanemærkede børnehus er godt på vej

En sti over det nye børnehus' tag bliver en af Gladsaxe Kommunes højest beliggende punkter

I 2018 besluttede Gladsaxe Kommune, at alle nye børnehuse skal miljømærkes med svanemærkningen. Nu har det syvende byggeri i rækken nået en milepæl. 

Fredag markerede kommunen rejsegilde for børnehuset, der også får en særlig idrætsprofil.

Holdet, der sammen med Ejendomscenteret og Børne- og Kulturforvaltningen i Gladsaxe Kommune, har udformet det nye børnehus er hovedentreprenør Ason, Bjerg Arkitektur, ingeniører fra Frandsen & Søndergaard og landskabsarkitekterne fra By + Land.

- Det nye børnehus kommer til at ligge i flotte, grønne omgivelser med rigtig gode muligheder for bevægelse for alle børnene. Jeg glæder mig samtidig over, at byggeriet er både svanemærket og har fokus på genanvendelse af materialer, siger borgmester Trine Græse (S) i en pressemeddelelse.

Hen over børnehusets tag bliver der også etableret en sti, hvorfra der er en fin udsigt ind over København og ned over fodboldbanerne - det bliver en af kommunen højest beliggende punkter.

Bassin er blevet til en vej

Oprindelig har der på området, hvor det nye børnehus ligger, været et friluftsbassin, som blev bygget tilbage i 1967. Bassinet var i funktion frem til slut 1980’erne, hvor det blev lukket, da der var store utætheder i bassinet.

Selve bassinet er i forbindelse med byggeriet af børnehuset blevet saneret og nedrevet. Betonen fra bassinet er blevet knust og er nu en del af bærelaget for nye tilkørselsveje til Gladsaxes nye Genbrugsplads. Dele af selve bassinhullet bliver desuden genanvendt til teknik- og depotkælder i det nye børnehus.

Børnehusets idrætsprofil betyder blandt andet, at idræt og bevægelse får særlig fokus i de pædagogiske aktiviteter og de pædagogiske læringsmiljøer. Samtidig giver beliggenheden mulighed for, at børnehuset kan bruge mange af idrætsanlæggets faciliteter på tidspunkter, hvor der ikke er så mange fritidsbrugere.

Der kommer til at være otte børnegrupper i det nye børnehus; tre vuggestuegrupper, tre børnehavegrupper og to specialgrupper. 

Børnehuset, der ikke har et navn endnu, indvies til næste år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.121