23948sdkhjf

AP Ejendomme køber ikonisk bygning: Kan blive årets største ejendomshandel

Handlen omfatter bygninger på i alt 60.000 kvm

I en handel, som ifølge AP Ejendomme kan vise sig at blive den største ejendomshandel i Danmark i 2023, har pensionsselskabet købt kontorejendommene Codanhus og Kammeradvokatens domicil på Kalvebod Brygge 32 i København.

Sælgeren er det børsnoterede svenske ejendomsselskab Corem, som ifølge en børsmeddelelse sælger ejendommene for 3,9 mia. svenske kr., svarende til 2,5 mia. danske kr. i dagens kurs.

Ejendommen, kendt som Codanhuset, ligger på Gammel Kongevej 60 og er cirka 30.300 kvm. Bygningen har inden for de senere år gennemgået en omfattende renovering og fremstår i dag som en moderne flerbrugerejendom. 

Den anden ejendom, beliggende på Kalvebod Brygge 32, er cirka 31.000 kvm.

- Handlen mellem AP Ejendomme og Corem viser, at markedet har korrigeret sig så meget, at købere og sælgere har fundet hinanden igen et sted, hvor værdiansættelserne giver værdi for begge parter, udtaler adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at have fået muligheden for at supplere vores portefølje af store, moderne og eksklusive kontorejendomme i København med disse to attraktive ejendomme, som vil give os et særdeles konkurrencedygtigt afkast og en meget høj lejesikkerhed, siger Peter Olsson også om handlen.

AP Ejendomme har over de seneste år udviklet flere kontordomiciler i København, blandt andet i Nordhavn, hvor de har opført en kontorejendom på Trælastholmen. Derudover er de i gang med byggeriet af det nye domicil til Nykredit og AP Pension på Svanemølleholm i Nordhavn, et kontorbyggeri på mere end 70.000 kvm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109