23948sdkhjf

Medejer flyttede millioner fra firma før konkurs

Kurator forsøger kun at inddrive en mindre del af beløbet

30 medarbejdere blev sendt hjem uden løn, da byggefirmaet MHT Entreprise gik konkurs i april 2023. Konkursen betød også, at firmaet fra Hovedgård i Jylland ikke kunne betale sin gæld på mere end 750.000 kr. til to rumænske håndværkere.

Før konkursen flyttede den ene ejer, Preben Grundtvig, 4,4 mio. kr. fra firmakontoen.

Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af aktindsigt i kuratorredegørelsen og aktindsigt i en stævning af et andet byggefirma.

Pengene blev trukket ad to omgange.

Den mindste overførsel på 428.000 kr. til Preben Grundtvigs byggefirma Bregnhoved Have ApS i april 2023 forsøger kurator at inddrive.

Kurator har derimod ikke gjort indsigelser mod det andet og langt større beløb, som blev trukket kort før konkursen. Der er tale om et garantitræk foretaget i forbindelse med fejl og mangler fra et byggefirma, som er halvt ejet af Preben Grundtvig. Firmaet havde hyret MHT Entreprise som underentreprenør på et byggeprojekt.

- Der skete primo april 2023 træk på en garanti for mere end 4 mio. kr., hvilket i realiteten betød, at virksomheden ikke havde flere likvide midler, står der i kuratorredegørelsen ifølge Fagbladet 3F.

Preben Grundtvig vil ikke udtale sig om sagen til mediet.

Hans andre virksomheder har ifølge Fagbladet aktiver for mere end en kvart milliard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079