23948sdkhjf

Erhvervsmand opgiver byggeri på tidligere købmandsgrund

"Urimelige myndighedskrav" blev dråben, lyder det

Købmandsgården er væk. 

Men et nyt byggeri er alligevel ikke på trapperne på placeringen på Torvet i Tange ved Viborg. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

Den lokale erhvervsmand Lars Thorlund, medejer af Thorlund Skou A/S, havde først planer om en renovering og siden nybyggeri med kontorer og boliger. Men planerne er skrinlagt, oplyser han ifølge det lokale medie i et Facebook-opslag. 

- Urimelige myndighedskrav blev dråben for os, og lysten til at bygge er langt væk. Imens vi slikker sårene, vil vi høre om nogen kunne have lyst til at overtage en grund uhørt billigt, skriver han her. 

Kravene går blandt andet på antal og placering af parkeringspladser samt krav om regnvandsafledning. 

Over for det lokale medie oplyser han at have brugt omkring 1,1 mio. kr. på blandt andet nedrivningen og tegninger for det nu droppede byggeri. 

- Når jeg hører om sager som denne, bliver jeg både rasende og bedrøvet. Rasende, fordi ingen velmenende borger eller virksomhed skal sidde tilbage med et indtryk af en kommune, der ikke er til for dem. Bedrøvet, fordi vores velmenende kommunale medarbejdere er underlagt stram regulering og praksis, der en gang imellem gør, at tingene kører af sporet. Overregulering er en sygdom i vores samfund, og den skal bekæmpes, siger Kim Dongsgaard (V), formand for Viborg Kommunes landdistriktsudvalg, til Viborg Stifts Folkeblad. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109