23948sdkhjf

Arbejdsulykke på minkfarm: Nu skal der holdes stormøde

En medarbejder er kommet til skade under nedrivning på en af de første danske minkfarme

Nedrivningen af de første danske minkfarme er i gang. Og det har vist sig ikke at være ufarligt arbejde. 

Tidligere på måneden kom en medarbejder således til skade i en arbejdsulykke. 

Ifølge en pressemeddelelse fra Bygningsstyrelsen har den pågældende medarbejder brækket sit kraveben under nedrivningsarbejdet. 

Ulykken, der skete den 13. november, er meldt til Arbejdstilsynet og "andre relevante myndigheder", oplyser Bygningsstyrelsen.

Dagen efter blev der afholdt et møde mellem Bygningsstyrelsen og den relevante nedrivningsentreprenør Tscherning. Her stod det ifølge Bygningsstyrelsen klart, at der var tale om en faldulykke, "som skyldtes, at entreprenørens sikkerhedsinstruktion til medarbejderne ikke var blevet overholdt".

Der er desuden blevet holdt møde mellem nedrivningsentreprenøren og Arbejdstilsynet, og entreprenøren har ifølge Bygningsstyrelsen "indkaldt medarbejdere, der arbejder med nedrivning af minkfarme, til et møde, hvor sikkerhedsreglerne for arbejdet vil blive gennemgået endnu engang for at minimere risikoen for nye arbejdsulykker mest muligt". 

Stormøde med entreprenører

Bygningsstyrelsen oplyser videre, at de vil afholde et stormøde med alle seks nedrivningsfirmaer, der er en del af rammeaftalen på nedrivningen af de danske minkfarme. 

Her vil sikkerhedsreglerne for nedrivningsarbejdet "endnu engang blive gennemgået", lyder det. 

"Derudover vil de konkrete læringspunkter fra arbejdsulykken blive gennemgået for at minimere risikoen for nye arbejdsulykker mest muligt hos alle seks rammeaftaleholdere", skriver Bygningsstyrelsen. 

Styrelsen oplyser videre, at de - som oprindelig planlagt - vil foretage uanmeldte besøg på byggepladserne for at sikre, at "alle gældende regler overholdes". Og at de er i "løbende dialog" med Arbejdstilsynet om, hvordan arbejdsmiljøet bedst sikres på samtlige byggepladser.

Som Licitationen tidligere har omtalt, er nedrivningerne blevet udbudt som to rammeaftaler for henholdsvis Vest- og Østdanmark. I alt er seks virksomheder valgt til at rive de danske minkfarme ned. Værdien af de to rammeaftaler er tidligere anslået til henholdsvis 2,25 mia. kr. og 250 mio. kr.

De er med i rammeaftalerne

Rammeaftaleholderne i Vest er:

  • G. Tscherning A/S
  • J Jensen Nedrivning A/S
  • Kingo Karlsen A/S
  • P. Olesen & Sønner A/S
  • Søndergaard Nedrivning A/S
  • Titan Nedbrydning A/S

Rammeaftaleholderne i Øst er:

  • G. Tscherning A/S
  • Kingo Karlsen A/S
  • P. Olesen & Sønner A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109