23948sdkhjf

Husbygger skal hyre: Vinder stor ordre i feriepark

Familievirksomheden EBK Huse udvider produktionen i Slagelse med flere medarbejdere

Opdatering kl. 11:13. Der er tilføjer yderligere information om opgaven og ansættelserne.

Der er landet endnu en stor ordre på tysk hos fritidshusproducenten EBK Huse i Slagelse. 

- Vi har fået kontrakt på levering af 35 feriehuse efter tysk lavenergistandard til en ny feriepark i Bad Bevensen syd for Hamburg, fortæller Jesper Keinicke, adm. direktør i EBK Huse, i en pressemeddelelse. 

Ordren skaber også arbejdspladser i Slagelse, hvor husbyggeren har sin fabriksproduktion. Her er man allerede i færd med at udvide kapaciteten:

- Vi har pt ansat tre yderligere på fabrikken på baggrund af den nye feriepark, og vi forventer at skulle ansætte cirka tre mere inden for kort tid, oplyser Jesper Keinicke til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Herfra har EBK Huse netop afleveret de sidste huse til en anden tysk feriepark med i alt 165 huse i Grossenbrode ved Fehmern. Det gør det muligt at udnytte kapaciteten og erfaringen fuldt ud, lyder det fra den sjællandske husbygger.

Option på mere

Selvom kontrakten i første omgang lyder på 35 huse, forventer Jesper Keinicke, at der skal fremstilles en del flere på fabrikken i Slagelse:

- Ferieparken i Bad Bevensen bliver ikke helt på størrelse med den tidligere feriepark i Grossenbrode med 165 huse, men der er option på yderligere 10 huse plus et receptionshus, fortæller EBK Huses direktør. 

Folkene i Slagelse er allerede i gang med produktionen.

- Vi leverer det første hus allerede i november måned. De resterende huse bygger vi over de næste cirka ni måneder, således at hele ferieparken er færdigbygget i 2024, oplyser Jesper Keinicke om den nye ordre.

I gang med at ansætte

- For at sikre en hurtig og kontrolleret byggeproces på byggepladsen, bliver husene produceret på fabrikken efter et nyudviklet præfabrikeret byggesystem med lukkede ydervægs- og skillevægselementer samt tagkassetter, siger Jesper Keinicke.

Efterspørgslen efter feriehuse er stigende i Tyskland, hvor et stigende antal tyskere vælger at holde ferie i hjemlandet. Og ifølge det danske konsulat i Hamborg skal al nybyggeri i Tyskland desuden opføres som lavenergi eller nulenergi i dag. Her ses Danmark i et godt lys.

- Hos EBK Huse er vi dygtige til at bygge energieffektive huse og har fokus på grønt design og øget bæredygtighed i produktionen. Derfor er det også en blåstempling af vores arbejde at få en ordre fra netop Tyskland, siger Jesper Keinicke.

EBK Huse blev grundlagt i 1976 af Erik B. Keinicke med hustruen Marianne. I dag bliver virksomheden ledet af søskendeparret Dorte og Jesper Keinicke. Siden 1987 har firmaet eksporteret sine fritids- og helårshuse til Tyskland via det tyske datterselskab EBK HAUS GmbH Bau und Vertrieb. Selskabet har udstillinger ved Berlin, i Hannover og i Schleswig Holstein.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097