23948sdkhjf

Vil have nyt boligområde: Kommune sælger skimmelplaget skole

Køberen skal rive dele af de gamle skolebygninger ned

Elever og lærere har for længst forladt Enghaveskolen i Frederiksværk. Nu sætter Halsnæs Kommune så skolebygninger og -grunden til salg.

En kommende køber skal rive i hvert fald dele af de gamle bygninger ned og i stedet opføre rækkehuse og etagebyggeri i tre plan på stedet. Boligerne skal være 80-120 kvm.

Grunden er på cirka 18.000 kvm og der er godt 9.900 kvm gamle skolebygninger plus cirka 1.400 kvm kælder.

En del af de ubrugte bygninger er plaget af skimmelsvamp og andre af PVC.

– Mange af bygninger er fyldt med skimmelsvamp. Det er dårlige og usunde bygninger, som det vil være en kæmpe opgave at genanvende, siger Michael Thomsen(V), formand for Udvalget for Plan og Byg i Halsnæs Kommune, til sn.dk.

Hensyn til miljø, økonomi og sociale aspekter

Køberen forpligter sig dog kun til at nedrive de bygninger, som går udenfor matriklen. De øvrige bygninger kan rives ned, hvis ikke køberen vurderer, at de kan genbruges til det kommende boligbyggeri.

I et kommende projekt ønsker Halsnæs Kommune også en tilgang til projektets bæredygtighed, der tager hensyn til både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter.

Byggeriet skal således belaste miljøet mindst muligt, og dets samlede økonomi fra opførelse til nedrivning skal være velovervejet. Boligprojektet skal desuden understøtte og styrke aktive fællesskaber blandt områdets beboer og besøgende, ligesom der skal tilbydes en variation i boligtyperne af hensyn til en blandet befolkningssammensætning.

Vurderingen af bud ser på både arkitektur, bæredygtighed og pris.

Se mere om messen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11