23948sdkhjf

Børnehus med udfordringer: Kommune retter kritik af overrasket totalrådgiver

Udvalgsformand i Ringsted Kommune kalder rådgivers arbejde "uprofessionelt" i sag om problemramt børnehusprojekt. Rådgiver er overrasket over kritik

Et byggeri forfulgt af problemer. 

Sådan betegner Klaus Hansen (V), der er formand for Plan-og Boligudvalget i Ringsted Kommune, Børnehuset Solstrålen i Benløse. 

Her er der fundet fejl og mangler seks år efter afleveringen af byggeriet, skriver Sjællandske Nyheder

Det får Klaus Hansen til at rette kritik mod rådgiver for ikke at have opdaget fejl. Ifølge ham er der tale om "uprofessionelt arbejde fra rådgivers side".

C.C. Brun Entreprise afleverede projektet i oktober 2017. Totalrådgiver var dengang BBP Arkitekter, som kritikken altså rettes mod. 

De forskellige fejl

Ved afleveringen af institutionen blev der ikke konstateret væsentlige fejl og mangler. Det ændrede sig ved etårsgennemgangen, hvor der blev konstateret 35 fejl- og mangelpunkter. Kommunen måtte ifølge det lokale medie i den forbindelse finde over 1 mio. kr. til udbedring. 

Efter udløbet af femårsgarantien er der så konstateret utætheder i tagkonstruktionen, som C.C. Brun udbedrer uden ekstra omkostninger. 

Derudover konstateres der et utæt vandrør i et køkken efter fund af skimmelsvamp. Her bliver der tale om en forsikringssag, og der pågår løsning af udfordringerne her. 

Kommunen vælger så i august i år at lave en gennemgang af byggeriet - denne gang med OBH Rådgivende Ingeniører, som finder flere væsentlige konstruktionsfejl med risiko for følgeskader. Udgiften til forbedring ventes at blive 2,5 mio. kr. 

"Sammenfattende konkluderer rapporten (fra OBH Rådgivende Ingeniører, red.), at det opførte byggeri ikke er i overensstemmelse med det udbudte projektmateriale. Rapporten konkluderer også, at væsentlige konstruktioner ikke er udført korrekt med risiko for følgeskader", lyder det i et referat fra det seneste møde i Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune.'

Her fremgår det videre, at "det fejlbehæftede og mangelfulde arbejde" ikke er forsikringsdækket. 

Fundene får altså Klaus Hansen til at rette kritik af BBP Arkitekter, der er overraskede over medfarten.

- Kommunen har ikke rettet henvendelse. Jeg har intet hørt. Jeg er overhovedet ikke bekendt med, at der skulle være fejl i byggeriet, siger Eva Jarl Hansen, arkitekt og partner hos BBP Arkitekter, til Sjællandske Nyheder.

Solstrålen i Benløse har plads til 10 vuggestuebørn, 34 børnehavebørn samt 20 takstfinansierede pladser, hvor barnet er visiteret efter servicelovens § 32.

De fundne fejl

Her er de væsentligste kritikpunkter i rapporten fra OBH Rådgivende Ingeniører:

  • mangelfuld faldopbygning på tag i område ved ventilationsanlæg.
  • delvis manglende vedhæftning af tagpap til undertag.
  • fejlagtig udført murkroneinddækning.
  • fejlagtig udført sokkelinddækning med risiko for fugtskader.
  • fejlagtig udførelse af sålbænke med risiko for fugtskader.
  • fejlagtig udførelse af inddækning ved facadepartier med bagfald og risiko for fugtskader.
  • fejlagtig udførelse af musesikring i bund af facadebeklædning.
  • fejlagtig udførelse af sokkelrender langs bygning.

Kilde: Referat fra Plan- og Boligudvalgets seneste møde

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.625