23948sdkhjf

Kommune vil hjælpe klimatunge firmaer med grøn omstilling

Randers Kommune indfører klimaservice som et gratis tilbud til virksomheder med "betydeligt klimaaftryk"

Erhvervslivet er en "helt central forudsætning for" at komme i mål med Randers Kommunes målsætning om at være klimaneutral hurtigst muligt.

Sådan lyder det fra borgmester Torben Hansen (S). 

- Derfor ser vi på, hvordan vi som kommune kan understøtte virksomhedernes grønne omstilling. Det er i den forbindelse, at vi har udviklet Klimaservice som en udvidet del af vores erhvervsservice, siger han i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at der er tale om et gratis tilbud, som går på, at de virksomheder, der har et betydeligt klimaaftryk og ønsker at begrænse det, får tilbudt et tæt samarbejde med Randers Kommunes miljømedarbejdere om grøn omstilling. 

Tilbuddet kan virksomhederne for eksempel få, når de har besøg af en jobkonsulent fra jobcenteret eller taler med en af kommunens erhvervskonsulenter om udvidelsesplaner. Det kan også være, når en af kommunens miljømedarbejdere er på tilsynsbesøg, lyder det videre. 

Når en virksomhed takker ja til et forløb, går samarbejdet i første omgang ud på at skabe klarhed over, hvor der bedst og mest effektivt sættes ind for at begrænse klimaaftrykket.

"Forløbet tager udgangspunkt i den samlede klimabelastning før, under og efter virksomhedens produktion", skriver kommunen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109