23948sdkhjf

Partner-konkurs sender Sloth Møller i rødt

Det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller har indkasseret et 2012-underskud på 17 mio. kr. – ikke mindst på grund af medejerskabet i konkursramte Esbensen.
I efteråret 2012 gik det rådgivende ingeniørfirma Esbensen i Sønderborg konkurs. Det er den altafgørende årsag til, at den tidligere tætte samarbejdspartner, det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller med afdelinger i København, Odense, Aarhus og Sønderborg, er kommet ud af 2012 med et koncernunderskud på 17 mio. kr.

Som en konsekvens af underskuddet arbejder Sloth Møller nu på at få tilført ekstern kapital. Medarbejderne er blandt dem, der har udtrykt interesse for at blive medejere. Samtidig overvejer selskabet, om det skal afhænde de internationale aktiviteter i bl.a. Vietnam, Tanzania og Bangladesh.

- Vi er ikke stolte af situationen. Det skal ingen være i tvivl om. Det, vi hæfter os ved lige nu, er, at medarbejderne bakker op om selskabet, og de værdier vi arbejder ud fra, at vi vinder stadig flere og flere opgaver, og at ingeniørvirksomheden har et fornuftigt driftsresultat for de første seks måneder af 2013. Dertil kommer, at den installationsrådgivning, vi etablerede, da samarbejdet med Esbensen ophørte, er blevet meget positivt modtaget af kunderne, siger adm. direktør Jørn Plauborg.

Han forklarer, at når Sloth Møller rammes så hårdt af konkursen i Esbensen, er det fordi, virksomheden ejede en tredjedel af Esbensen, og dermed også havde en række økonomiske forpligtigelser, som var indgået i slutningen af 00’erne.

I forbindelse med konkursen i oktober 2012 blev driftsselskabet Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S overtaget af Dansk Energi Management A/S.

Driftsoverskud i første halvdel af 2013
2012-regnskabet offentliggøres på et tidspunkt, hvor Sloth Møller har ordrer for 12,5 mio. kr. og i pipelinen kan se yderligere opgaver, der vil sikre omsætningen det næste års tid. Når driftsresultatet for første halvår af 2013 foreligger om et par uger, vil det vise sorte tal på bundlinjen, oplyser Jørn Plauborg, der ejer Sloth Møller sammen med ingeniørerne Gert Schneider og Leif Thomsen.

Sloth Møller-koncernen består, udover det rådgivende ingeniørfirma, af et holdingselskab, et ejendomsselskab samt to selskaber, der har fokus på internationale opgaver. Det rådgivende firma kom ud af 2012 med et minus på 5,6 mio. kr. efter skat, og egenkapitalen er reduceret fra 6 mio. kr. til 500.000 kr.

2012-regnskabet giver ikke baggrund for at foretage reduktion i organisationen, der tæller 65 ansatte. Jørn Plauborg venter, at arbejdet med at finde eksterne investorer er på plads i løbet af august/september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094