23948sdkhjf

Stor privatskole får grønt lys til bygning til en kvart milliard

Svensk ejendomsselskab investerer 260 mio. kroner i skoleprojektet

Vejen er banet for en længe ventet ny skolebygning til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. 

Det skriver privatskolen på sin hjemmeside med henvisning til, at kommunalbestyrelsen i Hørsholm har stemt ja til den nye lokalplan. 

Dermed kan skolen se frem til at flytte ind i nye omgivelser ved Hørsholm Kommunes nordlige grænse i sommeren 2025 efter 40 år i Cirkelhuset lige på den anden side i Fredensborg Kommune. 

"De nye skole-rammer er spændende nyt for os alle, og vi har allerede nu nedsat arbejdsgrupper i forberedelserne af vores nye omgivelser om 2 år", skriver skolen og fortsætter:

"Det er et projekt, som har været længe undervejs, men nu kan vi endelig se frem til, at første spadestik til vores nye skolebygning tages i indeværende år, og mens bygningen opføres, vil vi blive boende i Cirkelhuset i vante rammer".

Trecifret millioninvestering

Det er det svenskejede ejendomsselskab Wihlborgs A/S, der skal stå for opførelsen af den 260 mio. kr. dyre nye skole med plads til 1.500 elever og ansatte. Skolen vil huse indskoling, elever i 1-10. klasse, SFO samt gymnasium og internationale klasser. 

Den bliver opført i tre etager med i alt 11.600 kvm i en "modulær struktur med tagterrasser". Det gør det ifølge Wilborgs muligt at opdele eller udvide bygningen i fremtiden. Bygningen vil desuden blive certificeret i henhold til DNGB-standarden på guldniveau.

- Projektet er et stort og spændende skridt i Wihlborgs’ udvikling. Vi er glade for, at NGG og Hørsholm Kommune viser os tilliden, og vi ser frem til at bidrage til et inspirerende læringsmiljø, som vi tror på er en langsigtet investering i uddannelse og fremtidens erhverv, siger Søren Holm, direktør for Wihlborgs A/S, i en pressemeddelelse. 

- Vi udvider nu vores portefølje med en moderne skolebygning af høj standard. Det bliver også et positivt bidrag til hele nærområdet, supplerer Ulrika Hallengren, adm. direktør for Wihlborgs.

Wihlborgs overtager ejendommen i december 2023, og byggeriet forventes at være færdigt i løbet af andet halvår af 2025. 

Projektet indebærer ifølge ejendomsselskabet netop en investering på 260 mio. kr.

Totalentreprenør er C.C. Contractor, der på sin hjemmeside skriver, at opgaven foruden opførelse af den nye skolebygning blandt andet omfatter etablering udearealer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125