23948sdkhjf

Rejsegilde på første af tre institutioner

Ni måneder efter start på nedrivning af eksisterende børneinstitution kunne Skana Entreprise a/s på vegne af Københavns Kommune forleden sætte krans og flag over ny model for byggeri af hovedstadens børneinstitutioner.
Rørsangeren på Rørsangervej er den første af tre integrerede børneinstitutioner, som opføres efter det nye koncept, der er udviklet af Rubow arkitekter A/S og realiseres med Skana Entreprise a/s som hovedentreprenør.

- København oplever i disse år en markant tilgang af børnefamilier, og kommunen har over de sidste år åbnet mere end 4000 nye børneinstitutionspladser. Men strømmen ind i hovedstaden fortsætter med mere end 1000 nye børnefamilier om måneden, og der er behov for en fortsat og hurtig udbygning af kapaciteten, siger Anne Vang, der forleden som bygherre satte krans og flag på stage over institutionen.

Små snævre byggepladser
- Byggeriet af nye børneinstitutioner i hovedstaden byder på betydelige udfordringer, for der er rigtig mange hensyn at tage i vores tæt befolkede by, og byggegrundene er små, så kravene til logistik og præcision er betydelige, supplerer kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev.

- Men vi har fået en rigtig god ny model, og I får som entreprenører og håndværkere tingene til at lykkes. Det kan I være rigtig stolte over, og vi glæder os til i oktober at indvie Rørsangeren kun et år efter, at I tog fat på at nedbryde den gamle barakinstitution her på grunden.

15 millioner for 82 pladser
- Det er altid spændende at være med til at realisere nye ideer selv om det kræver lidt ekstra, og vi er stolte over at gå foran som hovedentreprenør på de tre første institutioner, som opføres efter det nye fortættede bygningskoncept, fortsætter projektleder Troels Normann fra Skana Entreprise a/s.

Han tilføjer, at Skana Entreprise til denne opgave har sammensat et specielt team af håndværkere, som er vant til at arbejde tæt sammen under vanskelige vilkår, men pointerer, at byggeriet af Rørsangeren – trods en svær opstart i de kolde vintermåneder med frossen jordskorpe og megen nedbør - nøje følger tidsplanen.

- Rørsangeren kan i oktober slå dørene op til en ny integreret institution med 82 nye pladser i et spændende hus opført i 2015-standard med anderledes lysindfald og skæve vinkler, der indbyder til kreative aktiviteter og oplevelser, konstaterer Troels Normann og lægger til, at det samlede byggeprojekt holdes inden for en ramme på femten millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11