23948sdkhjf

NCC vinder domicilbygning til 600 millioner

Der skal etableres cirka 900 nye arbejdspladser, kantine og mødecenter ved Energinets eksisterende hovedkontor

NCC skal stå for en stor udvidelse af Energinets domicil i Erritsø ved Fredericia med en kontraktsum på ca. 600 mio. kr. 

Efter et udbud med indbygget arkitektkonkurrence er entreprenørkæmpen nemlig blevet valgt som totalentreprenør på projektet for Energinet, der har ansvaret for at drive de overordnede transmissionssystemer i Danmark inden for el og gas på elsiden.

- Vi har afleveret et godt gennemtænkt og grundigt bearbejdet forslag sammen med C.F. Møller og Artelia – i øvrigt det samme hold, som vi samarbejder med på et stort kontorbyggeri i træ, som vi bygger i Odense for Bygningsstyrelsen, udtaler Lasse Ebler, senior tilbudschef i NCC’s byggeenhed i Vest under Building Nordics, i en pressemeddelelse.

Den nye domicilbygning skal bygges i tilknytning til Energinets eksisterende domicilbygning.

Det nye byggeri inkluderer en forbindelse mellem den eksisterende domicilbygning og den nye bygning i henholdsvis stueetage, 1. sal, 2. sal og kælderplan. Der skal etableres cirka 900 nye arbejdspladser, kantine og mødecenter, og byggeriet bliver på i alt 26.750 kvm inklusive kælder.

Ét Energinet

Kravene til det nye byggeri lød blandt andet på, at tilbygningen skal placeres mellem det eksisterende hovedsæde og Kolding Landevej i et arkitektonisk udtryk, der føler sig harmonisk til de eksisterende bygninger.

- En vigtig vision for os har været at sammenflette eksisterende og nyt, både arkitektonisk og funktionelt samt i den daglige oplevelse af huset, forklarer Thue Borgen Hasløv, ansvarlig arkitekt og partner på projektet fra C.F. Møller, og uddyber:

- Hermed skaber vi en oplevelse af Ét Energinet med delt DNA med hensyn til æstetiske principper og arkitektoniske kvaliteter.

I projektet har holdet arbejdet med at videreføre og tilpasse den stemning, man oplever i det eksisterende kontor, så som lys, overskuelighed og rumlighed. I det nye hovedsæde skal trægulve og trækerner være med til at skabe en behagelig atmosfære, ligesom husets træsøjler skal give en varm karakter i alle rum.

Arbejdet begynder i løbet af sommeren 2024, hvor NCC’s råhusenhed går i gang med funderingsarbejdet. Det nye domicil vil stå klar til indflytning i 4. kvartal 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14