23948sdkhjf

Fremgang hos Nyt Hjem

Den midt- og vestjyske typehusproducent er 30 % foran budgettet og forventer at levere cirka 70 huse i år mod 30 huse i 2012.
I den seneste konjunkturanalyse fra Dansk Byggeri kunne man læse, at byggebranchen i 2013 forventer yderligere tilbagegang i opførelsen af nye enfamilieshuse fra 3.500 i 2012 til omkring 3.000 i 2013.

Hos Nyt Hjem i Herning har man imidlertid formået at trodse de nedslående konjunkturer. Allerede ved udgangen af juni måned har firmaet således formået at overgå salget i hele 2012. På nuværende tidspunkt har Nyt Hjem solgt 36 huse, hvilket er 6 huse mere, end der blev solgt hele sidste år.

Nyt Hjem er en del af Kastrup Gruppen, der blandt andet tæller de tre vinduesfabrikker Kastrup A/S, Spray Away med kernekompetencer indenfor facaderens samt virksomheden Iglolik, der opfører projektboliger i Grønland.

To huse om ugen
Den positive udvikling har medført flere nyansættelser. Først på året ansatte Nyt Hjem både en ny salgschef og en driftsleder, og med den stigende efterspørgsel på Nyt Hjems huse forventer direktør Morten Egeriis-Maj at ansætte yderligere to konstruktører samt fem i produktionen. På den anden side af sommerferien bliver det også nødvendigt at ansætte en montagechef. I forvejen er der 15 ansatte i produktionen og 14 på kontoret i Herning.

Ifølge Morten Egeriis-Maj skyldes den positive udvikling i høj grad, at mange af de tiltag, som indehaver Carsten Kastrup satte i værk ved overtagelsen i foråret 2011, begynder at slå igennem. Virksomheden brugte opstartsfasen på at standardisere mange af elementerne i typehusene samt udviklingen af nye modeller i serierne ”Konzept” og ”Classic”. Den proces er nu færdig, og det betyder en bedre pris, færre fejl og hurtigere leverancer.

- Vi havde åbent hus i vores første udstillingshus i Classic-serien i april, og allerede to uger efter var huset solgt. Køber er faktisk flyttet ind i huset i den forgangne weekend, fortæller salgschef Kristoffer Wøldike Schmith.

Målet for produktion er pt. to huse pr. uge, men fabrikken har kapacitet til meget mere. Faktisk kan virksomheden, hvis alle forudsætninger opfyldes, producere ét hus pr. arbejdsdag. Så man kan roligt sige, at der stadig er plads til en stigning i salget. Alle huse sælges med en garanteret leveringstid på 16 uger fra modtagelse af byggetilladelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094