23948sdkhjf

Reklamationssag sender stort installatørfirma i minus

Trods stor omsætningsvækst og firmaets hidtil største enkeltordre endte Finn L. & Davidsens 2022/23 med millionunderskud

Flere ansatte, større omsætning og en rekordstor ordre. Alligevel gik året i minus for det store installatørfirma Finn L. & Davidsen A/S, viser regnskabet for 2022/23.

- Mindre tilfredsstillende har dog været udviklingen i vores årsresultat, som er kraftigt påvirket af en større afsluttet reklamationssag, hvilket har resulteret i et underskud på 2,4 mio. kr. mod et overskud på 4,7 mio. kr. i foregående regnskabsår, skriver Lasse Houengaard, ejer og adm. direktør i Finn L. & Davidsen A/S, i en kommentar til udviklingen.

Ved årets begyndelse var der en forventning om en omsætningsvækst på 20 pct. Den blev i løbet af året indfriet, og årets omsætning på ca. 320 mio. kr. betegnes som tilfredsstillende.

Finn L. & Davidsen A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 33,6 36,6
Resultat af primær drift -1,5 6,9
Resultat før skat -2,9 6,0
Årets resultat -2,4 4,7
Balancestatus 87,2 101,0
Egenkapital 19,8 24,7
Antal ansatte 223 183
Kilde: CVR

Derudover har firmaet mærket inflationen, som blandt andet har haft en betydelig indvirken på materialepriserne.

- Heldigvis har markedet fulgt med, og vi har oplevet en forståelse fra bygherrer og kunder, når vi har budt på rammeaftaler og tilbudssager, bemærker ejeren også.

Den sjællandske el- og vvs-virksomhed har således opstartet nye rammeaftaler med blandt andet Københavns Kommune og Sorø Fjernvarme.

I sommeren 2023 underskrev selskabet også sin hidtil største enkeltkontrakt med Ejd. Sct. Jørgens Park i Næstved om renovering af vand-, varme- og afløbsinstallationer i 826 lejligheder frem til 2026.

Derudover har selskabets energiafdeling i Brøndby rundet serviceaftale nummer 100 med boligforeninger i hovedstadsområdet om vedligeholdelse og to gange årligt eftersyn af foreningernes varmecentraler.

Sammenlægning koster

Lønningslisten er også blevet en hel del længere. De i gennemsnit 183 ansatte i 2021/22 var blevet til 223 sidste år. Og det var vokset til 232, da årsrapporten blev skrevet.

Årets resultat afspejler også de integrationsomkostninger, installatørvirksomheden har haft i forbindelse med sammenlægning med Engelgaar Teknik, som blev overtaget i august 2022 efter en konkurs, og Frahm’s El Teknik, der kom under Finn L. & Davidsen-fanerne i august 2021, på selskabets adresser i Brøndby og Køge. 

- Et hastigt voksende antal medarbejdere har naturligt medført omkostninger til renovering og ombygning af eksisterende lokaler, hvor vi nu kan sætte os til (skrive)bords i lyse og indbydende omgivelser på alle vores lokationer, lyder det fra Lasse Houengaard.

Historisk høj ordrebeholdning

Trods de manglende økonomisk resultat står firmaet ifølge Lasse Houengaard godt rustet til fremtiden med en historisk høj ordrebeholdning, lange rammeaftaler og god aktivitet på flere markeder.

Med dette afsæt forventes en omsætningsvækst i 2023/24 i niveauet 5-10 pct. samt en forbedret forrentning af egenkapitalen i forhold til tidligere år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095