23948sdkhjf

Ny stor rundkørsel ved Kolding V

Fredag den 12. juli åbner en ny tosporet rundkørsel ved Kolding V, som med en midterø på 110 meter bliver byens største.
Den nye rundkørsel er bygget for at afhjælpe problemer med kødannelse, især i morgen og eftermiddagstimerne. Rundkørslen er bygget udenom den tidligere rundkørsel.

- Det er dejligt nu at kunne lede trafikanterne igennem den nye to-sporede rundkørsel, hvor der er plads til mange flere biler end i den gamle rundkørsel. Det betyder, at trafikken kommer til at glide nemmere, og problemerne med kø bliver mindre, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Annette Jørgensen.

Sådan fungerer rundkørslen bedst
Netop det, at der er to spor i rundkørslen og i flere af til- og frakørslerne, gør at trafikken glider nemmere, og der kan være flere biler i rundkørslen ad gangen. Det kræver dog, at trafikanterne kører således, at rundkørslen udnyttes optimalt.

Den største rundkørsel i Kolding
- Beregninger af hvor mange biler, der kommer igennem rundkørslen nu og vil komme det i fremtiden viste, at den nye rundkørsel skulle være stor for at kunne afvikle trafikken, fortæller Annette Jørgensen.

Så stor, at den har en midterø på 110 meter i diameter, hvilket gør den til den største i Kolding. Også på landsplan er det en stor rundkørsel.

I midterøen er der tilført 8000 m3 jord. Det svarer til omkring 800 fyldte dumpere. Der er kørt ca. 7000 tons asfalt på rundkørsel og tilstødende veje.

Der vil stadig være arbejder ved rundkørslen i de næste par uger. Til efteråret plantes træer i midterøen og de sidste beplantningsarbejder gøres færdige.

Sikker færdsel for cyklisterne
Cyklisterne kommer til at køre under rundkørslen via to tunneller på strækningen mellem Stålvej og Birkedam. De kommer således slet ikke ind i rundkørslen, men kan køre i sikkerhed på cykelstien væk fra bilisterne i rundkørslen. Cykelstien har været lukket i en periode, men åbnes igen for de tohjulede trafikanter midt i næste uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094