23948sdkhjf

Teknologikoncern får trecifret millionbeløb til jysk fabrik

EU’s Innovationsfond har tildelt teknologikoncernen Topsoe 94 mio. euro, svarende til 701 mio. kr., til byggeriet af koncernens første elektrolysefabrik i Herning.

Den danske teknologikoncern besluttede sig sidste år for at investere 2 mia. kr. i fabrikken, der skal producere anlæg og komponenter, som bruges til produktion af CO2-frit brint-brændsel. Fabrikken får en produktionskapacitet på 500 MW med mulighed for at udvide til 5 GW.

- Jeg er meget stolt over, at Innovationsfonden anerkender vores teknologiske lederskab og vores beslutning om at tage de første skridt for at øge den europæiske elektrolyse-produktionskapacitet. EU-finansiering er nøglen til at støtte industriens bestræbelser på at støtte den grønne brintøkonomi og bidrage til EU's 2050 klimaneutralitetsmål, siger Roeland Baan, adm. direktør hos Topsoe, i en pressemeddelelse.

Den nye fabrik forventes at være operationel i 2024, og den vil få cirka 200 medarbejdere.

- Vores Herning-fabrik er forhåbentlig den første af mange, hvilket gør Topsoe i stand til at tage en ledende rolle inden for dekarbonisering af skibsfart, luftfart, stål og andre industrier, siger Kim Hedegaard, CEO for power-to-X hos Topsoe.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093