23948sdkhjf

Pihlkonsortiet hejser kransen over 80 meter højt tårn

I Carlsberg Byen har Carls Tårn har nået sin fulde højde, og at alle råhuse til de omkringliggende karrébygninger er blevet færdiggjort

Sammen med bygherre har entreprenøren Pihlkonsortiet netop hyldet håndværkernes arbejde og projektets fremgang med rejsegilde på Carlsberg Byen byggeafsnit 6V. 

Byggeriet, som består af det 80 meter høje Carls Tårn og to boligkarréer, Nebelong Hus og Olivia Hus, har nået sin fulde højde, og at alle råhuse til karrébygningerne er blevet succesfuldt færdiggjort.

- Vores projekt er ikke blot et byggeprojekt; det er en del af et helt nyt bykvarter i København og en del af Hovedstadens fremtid, udtaler adm. direktør Jens Nyhus fra Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S i en pressemeddelelse.

- Pihlkonsortiet har som totalentreprenør forpligtet sig til at levere et byggeri, der bliver en stolt del af Københavns nye skyline, og vi er glade for den høje kvalitet og professionalisme, som Pihlkonsortiets hold og håndværkere har demonstreret gennem hele byggeprocessen, fortsætter repræsentanten for bygherren. 

Carlsberg Byen BA6V ligger på det sidste byggefelt i den vestlige del af den gamle bryggerigrund i Carlsberg Byen. I alt kommer projektet til at tælle 288 boliger, samt kontorer og erhvervslejemål fordelt på 31.400 kvm.

Pihlkonsortiet bestående af virksomhederne Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S er etableret til at kunne håndtere store totalentrepriser af enhver art inden for nybyggeri.

Carlsberg Byen og BA6V

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S udvikler i perioden 2012-2024 Carlsberg Byen på den gamle bryggerigrund. I alt vil 15 pct. af Carlsberg Byen bestå af fredede og bevaringsværdige bygninger, hvoraf de fleste transformeres, mens 50 pct. af den samlede by vil bestå af boliger og 35 pct. bliver til erhverv.

I sommeren 2021 kunne Pihlkonsortiet fortælle, at det havde vundet totalentreprisen på plads BA6V, der indeholder Carls Tårn samt karréerne Nebelong Hus og Olivia Hus.

Det 80 meter høje Carls Tårn kommer til at huse mere end 90 lejligheder. Tårnet er bygget sammen med karréen Nebelong Hus, der skal rumme 130 familieboliger i forskellige størrelser samt et fællesbo med 25 boliger. I længehuset Olivia Hus får de 40 boliger direkte kig ud til J.C. Jacobsens Have og bryggerhestenes fold.

Pihlkonsortiet, der består af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson, er totalentreprenør på projektet, der gik i gang i november 2021. Carls Tårn er det højeste tårn Pihlkonsortiet har bygget.

Kilde: Pihl Holdings

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113