23948sdkhjf

3.700 flere beskæftigede i byggeriet

Især BoligJob-ordningen vurderes at have haft en positiv effekt på byggebeskæftigelsen det seneste år.
Bygge- og anlægsbranchen har fået en merbeskæftigelse på 3.700 personer på et år. Det fremgår af Danmarks Statistiks seneste opgørelse.

- Beskæftigelsen alene ved reparationer og vedligeholdelse er steget med 3.400 arbejdere, funktionærer og mestre. Fremgangen skyldes især stigende aktivitet ved renoveringer af almene boliger og renoveringer af flere ejerboliger takket være BoligJob-ordningen, som blev genoplivet i foråret, siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri.

Selv om der i maj var knap 600 flere beskæftigede ved nybyggeri end på samme tid i fjor, så er det ikke udtryk for, at det igangværende byggeri er steget, for det påbegyndte etageareal aftager ifølge Dansk Byggeris konjunkturanalyse fra 2012 til 2013.

- En meget sandsynlig årsag til stigningen i beskæftigelsen kan være, at mange bygningsarbejdere har haft travlt med at etablere nye solceller, vurderer Finn Bo Frandsen.

Hos byggeentreprenørerne var der færre beskæftigede end året før, hvorimod beskæftigelsen hos tømrermestrene og hos el-installatørerne er steget.

- Beskæftigelsen ved anlægsvirksomhed ligger på et lidt lavere niveau end for et år siden, men udsigterne for anlægsaktiviteten er imidlertid gode som følge af mange store projekter, slutter Finn Bo Frandsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141