23948sdkhjf

Mangel på avancerede CAD-kundskaber

Flere brancher mangler folk, som kan MicroStation og GIS. Alligevel tager kun få efteruddannelse i programmerne, selv om muligheden er der.
Offshorebranchen, landinspektører og forsyning er kun nogle af de brancher, som mangler folk, der kan bruge avancerede programmer som MicroStation og GIS. Alligevel er der kun få, som efteruddanner sig i programmerne, fortæller Jan Thinglev Olsen, som er partner i Hvenegaard og Jens Bo Landinspektører A/S og derudover underviser i MicroStation og GIS ved KursusCenter Vest.

- Dem som vælger at tage et kursus tager det, de allerede kender. Det betyder, at offshorebranchen, vejdirektører og andre landinspektører selv skal til at efteruddanne i MicroStation, fortæller han.

Efterslæb i uddannelse
Han har selv oplevet, at det er svært at få folk, som kan bruge de programmer, som er helt nødvendige for arbejdet hos landinspektørerne, hvilket er en del af grunden til, at han er begyndt at undervise i programmet på KursusCenter Vest. I mange år har det ellers kun været muligt at tage private kurser i MicroStation.

- Der har været et efterslæb med hensyn til uddannelse i MicroStation og GIS. Jeg synes i den grad, der mangler tekniske assistenter, ingeniører og andre, der kan bruge programmet. Mange firmaer skal derfor bruge meget tid på det, når de ansætter nye folk, forklarer Jan Thinglev.

KursusCenter Vest tilbød, som den eneste offentlige udbyder for første gang i efteråret 2012 kurser i MicroStation, mens kurset i GIS bliver udbudt i efteråret 2013.

Inden for offshorebranchen stiller den helt store spiller Mærsk krav hos underleverandører om, at MicroStation anvendes som CAD-program. Men også landinspektører, forsyninger og andre bruger MicroStation og GIS til at lave analyser og modeller eksempelvis rørsystemer, ledningsnet og meget andet.

MicroStation essentielt i Rambøll
CAD-supporter i Rambøll, Jan Christensen, bekræfter, at MicroStation er helt essentielt for arbejdet ved virksomheden, som blandt andet leverer løsninger til Mærsk i MicroStation. Næsten ingen af de folk, som Rambøll ansætter, kan bruge programmerne. Derfor bruger virksomheden ofte sidemandsoplæring, men det giver ikke de ansatte den grundlæggende forståelse for programmerne, som gør, at de kan undgå fejl.

- Vi kan risikere at få tingene retur, hvis det ikke lever op til specifikke krav. Det betyder dobbeltarbejde, så derfor er det meget vigtigt, at vores medarbejdere kender MicroStation fra bunden, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147