23948sdkhjf

HSHansen lukker Danmarks største passivhus

Ved hjælp af modulopbyggede facadeelementer fra HSHansen har Syd Energi opnået et luftskifte fra utætheder i klimaskærmen, der er fem gange mindre end passivhus-kravet.
Når et energiselskab bygger nyt domicil, er energi-overliggeren fra begyndelsen lagt højt. Det gjaldt naturligvis også for Syd Energis nye domicil, hvor ambitionen var at skabe en af verdens mest energieffektive arbejdspladser og et hus, der producerer mere energi, end det forbruger.

I samarbejde med totalentreprenøren Hoffmann har facadeentreprenøren HSHansen arbejdet på at opfylde bygherrens ambitioner, og HSHansen har været ansvarlig for lukningsentreprisen.

- Syd Energi-huset er netop blevet godkendt som Certificeret Passivhus af Passivhus.dk, og i den forbindelse er det konstateret, at huset på flere områder udmærker sig ganske
fremragende. Varmebehovet er begrænset til omkring det halve af det maksimale, ligesom klimaskærmen er særdeles lufttæt, siger salgs- og marketingschef ved HSHansen, Jesper
Madsen.

Millimeterpræcision
Luftskiftet i Syd Energi-domicilet er målt til 0,1 gange bygningens nettovolumen per time, hvilket er fem gange mindre end passivhus-kravet.

Til opgaven med at skabe en bygning, hvor klimaskærmen fungerer perfekt, valgte HS Hansen at bruge præfabrikerede facadeelementer, Hansen UnitAl. Disse elementer færdigsamles i HSHansens egne produktionshaller.

I forbindelse med Syd Energi huset var kombinationen mellem det runde, arkitektoniske udtryk og ønsket om energimæssige resultater i særklasse en særlig spændende udfordring. Administrerende direktør Simon Smidt Kristensen hos HSHansen siger:

- En rund bygning kræver særlig præcision, og her skal modulerne passe på millimeter for at undgå utætheder. Dét, at vi præfabrikerer under kontrollerede forhold, betyder, at vi kan garantere kvaliteten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11