23948sdkhjf

Vandkunsten slår hul i husrækkerne i Brande

Nye forbindelser gennem midtbyen skal åbne for nye aktiviteter. Projekt har fået knap 50 millioner i form af donationer og kommunale kroner

Bagsiden af Brandes hovedgade skal bindes bedre sammen med resten af bymidten med projektet Gennembruddet. Nu er Tegnestuen Vandkunsten valgt som vinder af byudviklingsprojektet, som bogstavelig talt skal skabe nye forbindelse gennem husrækkerne.

- Opgaven er kompleks, og der kommer stadig ny viden og kreative benspænd til, så Gennembruddet har endnu ikke fundet sit endelige udtryk. Det er netop dét, som de dygtige arkitekter fra Vandkunsten skal hjælpe os med, siger formanden for styregruppen, Simon Vanggaard (DF) fra Ikast-Brande Byråd, i en pressemeddelelse.

Gennembruddet er en vision om, at en forbindelse gennem husrækken i Storegade i Brande vil bringe aktivitet og åløbet helt tæt til midtbyen, samt ophold og flow til den rekreative bagside af hovedgaden.

Der er fire hovedpunkter i projektet: Torvet - selve forbindelsen i Storegade - trappepladsen på bagsiden og åen med den bagvedliggende plæne, som skal transformeres til en klimapark.

Med donationer fra blandt andet Bestseller og Realdania samt kommunale kroner fra Ikast-Brande Kommune har projektet et budget på cirka 49 mio. kr.

Spadestik i 2025

Med valget af arkitektrådgivere følger nu en grundig bearbejdelse og videreudvikling af idegrundlaget, så Gennembruddet kan tilpasses Brande midtby, både i skala, funktion og udtryk.

- Ifølge tidsplanen er vi fremme i maj, før vi har et konkret bud på det Gennembrud, vi alle ønsker os, og som vi også lige nu alle har hvert vores indre billede af, hvad kan være. De næste måneder skal partnerskabet samarbejde kreativt med Vandkunstens arkitekter, og alle parter glæder sig, siger Kent Lykke fra Brande City.

Forud for valget af Vandkunsten var tre forskellige bud på banen fra henholdsvis Team Gründl Haarh med landskabstegnestuen Lytt, Team Schönherr med arkitekt Morten Smidt og kunstner Morten Stræde samt Vandkunsten.

Trods valget af vinder kommer elementer fra både team Gründl Haarhs og team Schönherrs forslag til at præge Gennembruddet.

Anlægsprojektet og den tilhørende lokalplanproces forventes at være færdigt, så Ikast-Brande kommune kan tage det første spadestik i foråret 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11