23948sdkhjf

Zuckerberg bygger tys-tys bolig med bunker og 30 badeværelser

I dybeste hemmelighed er Facebook-stifter og CEO for Meta, Mark Zuckerberg, ved at bygge en dommedags-bolig på Hawaii. Komplekset får 30 soveværelser og over 400 kvadratmeter bunker i kælderen

Noget tyder på, at der er gået 'prepper' i Mark Zuckerberg. 

I hvert fald er den amerikanske multimilliardær og stifter af Facebook (i dag Meta) ved at konstruere et gigantisk boligkompleks på øen Kauai, der er en del af Hawaii øgruppen.

Det er Wired, der i en lang featureartikel dykker ned i det, der ifølge beskrivelsen minder om et post-apokalyptisk fort med bunker, egen have og vandforsyning.

Wired har fået adgang til dokumenter, der viser detaljer om byggeriet. Ifølge disse består komplekset af mere end 12 bygninger, der har 30 soveværelser og lige så mange badeværelser.

8000 kvadratmeter

Bygningerne er bygget rundt om to palæer med et samlet areal på 5300 kvadratmeter.

Til sammenligning er Forum 8000 kvadratmeter. Palæerne har flere kontorer, elevatorer, konferencefaciliteter og et storkøkken, skriver mediet.

De to palæer er desuden forbundet af en underjordisk gang, hvor den 460 kvm store bunker er koblet til. Bunkeren vil ifølge Wired være fuldt udstyret med bl.a. opholdsrum og får en sprængsikret ståldør med beton i midten.

I en gruppe træer bygges 11 tallerkenformede huse, som kan nås med rebstier. Naturligvis vil der også være tennisbane, sauna og fitnesslokale.

Fight Club

Amerikanske medier skriver, at Zuckerberg siden 2014 har opkøbt et samlet areal på fem kvadratkilometer.

Værdien af grundene anslås til 1,1 mia. kr., mens selve byggeriet anslås til 680 mio. kr., hvilket Wired skriver, formentligt er for lavt sat.

Byggeriet er underlagt tavshedspligt, og flere ansatte er angiveligt blevet fyret for at have taget billeder og delt dem på sociale medier.

En ansat sammenligner over for Wired arbejdet med en Brad Pitt-film fra 1999.

- Det er som Fight Club. Vi taler ikke om Fight Club, siger han til Wired.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141