23948sdkhjf

Fire udvalgt til at præge historisk domkirkekvarter

Arkitektkonkurrencen om byrummet i Viborgs domkirkekvarter nærmer sig en afgørelse. Viborg Kommune arbejder med et budget på 150 mio. kr. i det historiske område

Brolagte gader, kringlede gyder og den monumentale Viborg Domkirke præger det historiske hjerte i Viborg. Og muligheden for at sætte sit præg på den rige kulturarv i bykernen via en konkurrence har tiltrukket sig stor interesse.

Fire hold af arkitekter og rådgivere er nu udvalgt til konkurrencen om at præge det historisk domkirkekvarter, oplyser Viborg Kommune.

De fire deltagere

  • 1:1 Landskab med underrådgiver Systra og konsulenterne Annemarie Lund og Nyboe Andersen
  • Erik Brandt Dam arkitekter med underrådgiverne Jac Studios og Lightscapes
  • Marianne Levinsen Landskab med underrådgiverne Lundgaard og Tranberg, Urban Creators, Jesper Kongshaug og Wissenberg samt konsulent Christine Waage
  • Aart Architects DK West med underrådgiveren Gründl Haar

- Det er en opgave, som mange har kunnet se det store potentiale i, og det understøtter os da i, at det er den rigtige tilgang til projektet med en konkurrence, , siger Trine Ribergaard Skammelsen, afdelingsleder for Strategi og Udvikling i Viborg Kommune, til Viborg Stifts Folkeblad.

Ifølge avisen har 20 teams af arkitekter og underrådgivere budt ind på konkurrencen om uderummene i domkirkekvarteret.

De fire udvalgte hold af arkitekter og rådgivere har nu frem til april til at udarbejde et rammeprojekt med beskrivelser af deres ideer til de enkelte områder i domkirkekvarteret.

Skyder 150 millioner i området

Konkurrencen er led i Viborg Kommunes arbejde med at udvikle Domkirkekvarteret med udgangspunkt i byens historiske betydning. Kvarteret skal udvikles, så både bygninger og byrum danner en rejse gennem historien, nutiden og fremtiden. 

Byrummet skal fredeliggøres og omdannes ved brug af klimavenlige principper, så den fremhæver den historiske atmosfære og tilgodeser fremtidige tiltag. Udviklingen af kvarteret bliver inddelt i etaper. 

På samme er konkurrencen, hvor de fire hold nu er prækvalificeret, om uderummet inddelt i områder med afsæt i kvarterets stier, plads og torve.

Overordnet er det kommunen ambition at tiltrække 250.000 gæster årligt med en sammenhængende oplevelse.

Til formålet vil Viborg Kommune de kommende år bruge mange millioner på domkirkekvarteret. Foreløbigt lyder budgettet på omkring 150 mio. kr.

Tidligere i år stillede A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med en bevilling på 47 mio. kr. til til udviklingen af et nyt byrum og udearealer i området.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094