23948sdkhjf

Dansk tegnestue vinder demensbyggeri i USA

”Et drømmescenarie” kalder partner i Nord Architects opgaven med det 140 boliger store specialiserede demensplejehjem

Nord Architects har landet en stor opgave i USA.

Tegnestuen skal designe et nyt demensplejehjem for nonprofitorganisationen The Willow Valley Communities, der driver omsorgsbyggeri for ældre med demens i Lancaster i staten Pennsylvania.

- Det er lidt af et drømmescenarie, at en ambitiøs bygherre bare ringer til os og spørger, om vi vil designe et banebrydende demensbyggeri, fordi de anser os som internationale eksperter på området, udtaler Morten Rask Gregersen, partner i Nord Architects, i en pressemeddelelse

Plejecenteret, Memory Care Center, bliver et 14.000 kvm stort specialiseret demensplejehjem med 140 demensboliger i en bebyggelse med rum til aktive fællesskaber, fokus på individuel pleje, integration med lokalområdet, nye partnerskaber og forskning indenfor demens.

Der etableres også en ’Brain Café’, hvor folk udefra også er velkomne. Der kommer også et ressourcecenter, der også tæller frivillige personer, mens der også bliver etableret et forsknings- og videnscenter for blandt andet neurologer, neuropsykologer og andre forskningsmedarbejdere.

Designet af det nye center tager udgangspunkt i principperne om fleksibilitet, variation og inklusion. 

Arkitekturen vil ifølge pressemeddelelsen blive disponeret på en måde, hvor der er gode muligheder for at opleve en aktiv dagligdag med andre beboere eller besøgende, men også have mulighed for at finde rolige og rekreative omgivelser. Der er lagt vægt på, at udearealerne opleves som stimulerende, trygge og uden mulighed for at fare vild.

”Udfordrer de traditionelle standarder”

Willow Valley Communities valgte Nord Architects fordi “de har udviklet flere demensplejehjem og sundhedsbyggerier, som udfordrer de traditionelle standarder for plejehjem. Ved hvert projekt har de hævet baren og designer rum, som imødekommer de behov og rutiner som mennesker, der bor og arbejder der har,” som Willow Valley formulerede det, da valget af arkitekt blev afsløret.

- Det ligger i lige forlængelse af de andre plejebyggerier, vi har designet, blandt andet Frankrigs første demensplejehjem i Dax og et demensplejehjem i Furuset Hageby i Oslo, udtaler Morten Rask Gregersen om arkitektfirmaets tidligere projekter.

Memory Care Center forventes at gå i jorden i foråret 2024 og åbne i slutningen af 2025.

Fakta: Memory Care Center

Projektnavn: Memory Care Center, Willow Valley Communities
Beliggenhed: Philadelphia, Pennsylvania, USA
Arkitekter: Nord Architects (EGA Architects er lokale arkitekter)
Bygherre: Willow Valley Communities
Størrelse: 14.000 kvm
År: 2023-2025 (forventet åbning i slutningen af året)

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.349