23948sdkhjf

Vokseværk koster yderligere et års forsinkelse på nyt stadion

Nordsjællandsk stadionprojekt er nu fire år forsinket i forhold til de første planer

Planerne for et nyt stadion i Hillerød tiltænkt en superligaklub tager længere tid en ventet. Til gengæld får det kommende fodboldstadion 10.000 tilskuerpladser og ikke de tidligere påtænkte 8.000 pladser.

Stadionkvarter Favrholm Aps, udviklingsselskabet bag stadionprojektet og det omkringliggende stadionkvarter i Hillerøds sydlige udkant, har præsenteret Hillerød Kommune for planer om udvidelsen af projektet. Ændringen betyder dog også, at projektets tids- og procesplan bliver rykket.

Den nye tidsplan betyder, at et udbud først vil kunne offentliggøres i 4. kvartal 2024, en købsaftale indgås midt 2025 og første etape med stadion og boliger vil kunne opføres fra 2027-2029.

Undrer ikke borgmesteren

Dette er en samlet udskydelse på knap et år i forhold til seneste udmelding.

- Det er et meget stort projekt, hvor der er meget forberedende arbejde hos alle parter. Så når man i starten anslår, hvor lang tid noget tager, kommer man ofte til at beregne for lidt tid. Vi taler jo om en hel bydel. Det er ikke bare et boligområde. Så det er ikke noget der undrer mig, at der kan bliver bedt om at bruge mere tid, siger borgmester Kirsten Jensen (S) til SN.dk.

Og ser man tilbage til december 2019, hvor fodboldklubben FC Nordsjælland og Hillerød Kommune præsenterede planerne om Favrholm Stadionkvarter, er er forsinkelsen på hele fire år. Ambitionen lød dengang, at det nye stadion skulle stå klar sidst i 2025.

Udkast lige efter årsskiftet

Bag udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS står ejendomsudvikleren Propreco A/S, som i samarbejde med FC Nordsjælland vil skabe det sydligste kvarter i Favrholm.

Udviklingsselskabets vurdering er, at det øgede tilskuerantal kun kræver mindre tilpasninger i dispositionsforslaget og kan håndteres inden for de overordnede rammer i masterplanen og den afholdte arkitektkonkurrence.

Stadionkvarter Favrholm ApS har planer om 2. januar 2024 at indlevere udkastet til dispositionsforslag og miljørapport, der indeholder et stadion med kapacitet til 10.000 tilskuere samt plads til administration og parkering ved akademiet.

Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, Masu Planning, PLH Arkitekter og OJ Rådgivende Ingeniører blev i april 2023 udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om det nye stadion, idrætsanlæg og byrum i Favrholm Stadionkvarter.

Det nye stadionkvarter på cirka 95 ha med cirka 2200 nye boliger, skole, kontorerhverv, hotel, butikker og det nye stadion med tilhørende idrætsområde udvikles med udgangspunkt i udviklingsaftale mellem Hillerød Kommune og Stadionkvarter Favrholm ApS.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109