23948sdkhjf

Atter sorte tal hos Moelven

Andet kvartal bød på et beskedent overskud hos den norske producent af træ-byggematerialer.
Moelvens driftsresultat endte på 11 mio. norske kr. i andet kvartal. Det er betydeligt bedre end i første kvartal i år, hvor koncernen havde et underskud på 64 mio. norske kr., men svagere sammenlignet med et plus på 46 mio. norske kr. i samme kvartal i fjor.

Driftsindtægterne endte på 2,182 mia. norske kr., hvilket er på niveau med andet kvartal året før. Der er en stigning i driftsindtægterne for industrivaredivisionen Timber, stabile aktiviteter for byggevaredivisionen Wood og nedgang for projektdivisionen Byggesystemer.

Bedre pris for industritræ
Koncernchef Hans Rindal er glad for, at savværksdivisionen Timber igen har et positivt resultat.

- Bedre priser og en stærkere euro er to væsentlige faktorer. Samtidig er der forbedringer i driften på flere områder. Udviklingen ser ud til at fortsætte i tredje kvartal. Det giver også et godt grundlag for vores leverancer af træbaserede byggevarer til det skandinaviske marked, siger Rindal.

Koncernchefen fortæller, at byggevaremarkedet er mere stabilt, fordi store andele går til renovering, ombygning og tilbygning (ROT).

- Vi fortsætter med at forbedre vores tilbud til byggevarehandelen med en kombination af et bredt spektrum af gode produkter og gode distributionsløsninger, siger Rindal, der mener, at det giver en god markedsposition for byggevaredivisionen Wood, også i tider med lavere efterspørgsel.

Dyrekøbte erfaringer
Driftsresultatet er præget af nedskrivninger af projekter i flere dele af Byggesystemdivisionen, men især inden for Moelvens elektrovirksomhed. Rindal forklarer, at Moelven Elektro AS nu er i sidste fase af nogle store projekter, som virksomheden ikke burde have påtaget sig med de gældende vilkår.

- Det belaster vores resultat i alt for høj grad og er desværre dyrekøbte erfaringer, siger han.

Rindal understreger dog, at der er mange meget dygtige medarbejdere i Moelven Elektro, der gennemfører leverancer, som kunderne er godt tilfredse med.

- Moelven Elektro har foretaget en planlagt nedtrapning af denne projektvirksomhed og er nu nede på et aktivitetsniveau, som selskabet bedre er i stand til at håndtere, siger Rindal.

Nedsat investeringshastighed
Koncernchefen fortæller, at koncernen nu i en længere periode har investeret mere, end der er tjent. Han ser det derfor både som muligt og nødvendigt at reducere investeringer i nyt udstyr.

- Vi har gennemført betydelige investeringer inden for industrikomponenter i første halvår og fokuserer nu på at få produktionen op at køre. I løbet af tredje kvartal vil vi også gennemføre betydelige investeringer i Moelven Valåsen AB, Moelven Vänerply AB og Moelven Eidsvold Værk AS. Fra og med fjerde kvartal vil vi derfor have reducerede investeringer og positiv likviditet, også med fortsat vanskelige markedsforhold. Der vil derfor fremover være fokus på salgs- og driftsforbedringer, siger Rindal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.692