23948sdkhjf

FLSmidth-chef ønsker svenske tilstande

Administrerende direktør Thomas Schulz ser med misundelse på de rammevilkår, virksomhederne arbejder under i Sverige.
Thomas Schulz har siden maj været adm. direktør for FLSmidth, men før det arbejdede han flere år for den svenske ingeniørvirksomhed Sandvik.

Tyskeren kender derfor til arbejdsbetingelserne for virksomheder på begge sider af Øresund, og sammenligningen falder ikke ud til dansk fordel.

- Svenske rammevilkår understøtter den svenske industri ude i verden rigtigt godt. Det er ikke helt modsat i Danmark, men man kan sige, at der er støtte, og så er der massiv støtte. Sverige er et eksempel på massiv støtte, siger Thomas Schulz til dagbladet Børsen.

Han fremhæver finansieringsstøtte til eksportvirksomheder som en væsentlig faktor for at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Mens den danske eksportlåneordning står foran et udløb i 2015, er den svenske pendant af mere permanent karakter.

- Størstedelen af vores indtægter her i FLSmidth kommer fra langvarige kundeforhold og kontrakter på fem-syv år. Derfor er det vigtigt for os, at vi har stabile rammevilkår, når vi skal tænke langsigtet, siger Thomas Schulz om vigtigheden af gode og stabile rammevilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125